Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson åker på avskedsturné

23 maj, 2018 
Henrik Högström
Innan succén med /i>Guld och gröna skogar hade Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, 70, tänkt avveckla turnerandet. Efter några år till på scenen har veteranen nu bestämt sig för en avskedsturné under nästa år. Men musiken släpper han inte.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hasse Andersson har sjungit och spelat sedan tonåren. Vid 70 års ålder kan spelemannen från Skåne summera en drygt 50-årig karriär på scenen.

Och det är en karriär som innehåller allt från stora hits som Änglahund, Dans på Vejby ängar och Arrendatorns klagan till TV-program som Hasses lada och Melodifestivalen.

Deltagandet i Melodifestivalen 2015 gav för övrigt karriären ny skjuts och en ny publik. Guld och gröna skogar satte sig som ett tuggummi från dagis- till ålderdomshem.

Det blev en sommar där Hasse Andersson, åtminstone vid ett tillfälle, fick ta helikopter mellan spelningarna för att hinna.

– Jag hade ju tänkt sluta med flaggan i topp men nu får jag dra det ett varv till, sa han efter det äventyret.

Hasse Andersson och Monica Forsberg lever och arbetar tillsammans.
Hasse Andersson och Monica Forsberg lever och arbetar tillsammans. Nu har de skrivit en musikalisk fars ihop. Foto: IBL

Spelar så länge orken finns

På äldre dagar har Hasse, som dessutom är utbildad pedagog, även lett Hasses trädgård. Ett tv-program där barn får testa på att så och skörda. Givetvis med avbrott för en och annan låt.

Annons

Hasse Andersson är fortsatt produktiv med låtskrivande, skivinspelningar och framträdande. Men nu har han bestämt sig för att göra en sista avskedsturné genom Sverige nästa år, skriver Kvällsposten.

Avskedet till publiken ska dock inte ses som ett avsked till musiken.

– Så länge jag tycker det är roligt, känner mig frisk och har orken kvar, så kommer jag att hålla på med musik, säger Hasse Andersson till tidningen.

Spelar musikfars

Hasse Andersson unnar sig, med ålderns rätt, att ta det lite lugnare. Men det finns både ny skiva och nya föreställningar med på schemat. Hasse Andersson är dessutom aktuell med musikfarsen Skuld och gröna skogar som han skrivit tillsammans med hustrun Monica Forsberg. Enligt programförklaringen är det världens första allsångsdeckare. I rollistan finns bland annat paret Andersson-Forsberg, Peter Flack och Marie Kuhler. Skuld och gröna skogar har premiär i Askersund 30 juni. En deckargåta med mord, gräsligheter och skratt.

– Det är väldigt skruvat, säger Hasse Andersson till Kvällsposten.

Läs också:

Så här har du aldrig sett Hasse Andersson tidigare!

Hasse Andersson: ”Lever som om varje dag vore den sista”

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons