Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Hela Sverige bakar-Birgitta Rasmusson är död – blev 81 år gammal

05 mar, 2021 
AvJonna Axelsson
Hela Sverige bakar-profilen Birgitta Rasmusson är död.
Nu berättar den nära vännen Marco Stella om det tragiska beskedet.
– Det är jättetråkigt att ha förlorat en vän, säger han till Bohusläningen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
"Hela Sverige bakar-Birgitta Rasmusson är dödBrand logo
"Hela Sverige bakar-Birgitta Rasmusson är död

Birgitta Rasmusson känd från Hela Sverige bakar har gått bort efter tid på sjukhus, rapporterar Bohusläningen. Birgitta Rasmussons nära vän och operasångaren Marco Stella, bekräftar dödsfallet för tidningen.

– Det är jättetråkigt att ha förlorat en vän, säger han till Bohusläningen.

Hela Sverige bakar-profilen Birgitta Rasmusson blev 81 år gammal och avled under fredagen efter en tid på Stockholms sjukhem.

Kallades för Sveriges kakdrottning

Många känner kanske igen henne som jury i Hela Sverige bakar tillsammans med Johan Sörberg. Hon har sedan starten av programmet 2012 varit jury, förutom föregående år 2020 på grund av rådande coronapandemi.

Annons

Förutom att ha synts till i tv-rutan varje höst på TV4 har Rasmusson även skrivit flertal böcker om matlagning och bakning. Exempelvis Rutiga bakboken, Rutiga kokboken och Sju sorters kakor.

Och det var just kakor som var Birgittas specialité, hon kallades ofta för Sveriges alldeles egna kakdrottning. Om du har tittat på Hela Sverige bakar så förstod du nog ganska snabbt att just småkakor var Birgittas stora och personliga favorit.

Vännens stora sorg

– Hon gick verkligen i bräschen. Kakor var länge något som många inte ansåg var fint nog, men hon kände en stolthet över att få vara en del av och forma den svenska fikakulturen, säger vännen Marco Stella till Bohusläningen.

Vännen Marco Stella beskriver även att de hade gemensamma intressen trots ålderskillnaden på nästan 30 år.

– Trots åldersskillnaden så hade vi flera gemensamma nämnare. Italien var en av dem och Viva la tårta var en galen idé som blev jätterolig, säger han.

Birgitta Rasmusson föddes 1939 i Ljungskile och i 20 år arbetade hon på Icas provkök. Birgitta Rasmusson blev 81 år gammal och vårdades under en tid på Stockholms sjukhem och gick bort under fredagen.

Annons