Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Helena Bergström om att jobba med dottern i nya filmen: ”Som en dröm”

07 jun, 2021 
Sofia Sundqvist
Helena Bergström håller ett paraply. Hon har en röd kavaj, blont hår i en hästsvans och blå ögon.

Helena Bergströms nya långfilm Dancing Queens hade nyligen premiär på Netflix, som huvudrollsinnehavare ser vi hennes dotter Molly Nutley.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den 3 juni hade långfilmen Dancing Queens premiär på Netflix. Filmen beskrivs som ett drama om vänskap och kärlek i en dragshowmiljö, och är regisserad av Helena Bergström. Huvudrollsinnehavaren är Helena Bergströms egen dotter Molly Nutley.

Filmen handlar om den 23-åriga dansaren Dylan som får jobb som städerska på en dragklubb, och en dag blir upptäckt av en koreograf. Manuset är skrivet av Helena Bergström ihop med Denize Karabuda.

Filmen är också en hyllning till den bortgångne skådespelaren Rikard Wolff, som dog hösten 2017 endast 59 år gammal. Rickard Wolff och Helena Bergström var bästa vänner och det var egentligen tänkt att Rickard skulle ha en roll i filmen.

Se också: Helena Bergström om sin oro

Helena Bergström i Renées bryggaBrand logo
Helena Bergström i Renées brygga

En dröm att få jobba med sin dotter

Molly Nutley har gått i föräldrarna Helena Bergström och Colin Nutleys fotspår gällande karriären som både skådespelare och regissör. Molly Nutley har förutom sitt skådespeleri också regisserat en tv-serie.

Annons

Att jobba tätt med en familjemedlem kan vara annorlunda, men för mor och dotter Helena och Molly verkar det bara vara positivt. Det är heller inte den första gången som de två jobbar tillsammans. I långfilmen Änglagård - tredje gången gillt blev Molly känd då hon spelade dottern ”Alice”, där mamman ”Fanny” spelades av Helena. Filmen var även regisserad av pappan Colin Nutley.

I Malou efter tio berättade mamma Helena Bergström hur arbetsrelationen mellan mor och dotter fungerar:

– Det är en dröm att vi får arbeta tillsammans. Och att hon får chansen att spela ut allting, och för mig är det också – jag kan ju henne och hennes sätt att spela. Jag känner igen det på ett sätt som gör att jag blir väldigt trygg, säger hon i Malou efter tio.

Molly Nutley ser även hon fördelar att jobba med familj.

– Det funkar precis som när jag jobbar med en annan regissör, jag respekterar henne i yrkesrollen och jag antar att hon respekterar mig i min, annars hade hon nog inte anställt mig, berättar Molly Nutley till Morgonstudion i SVT, och fortsätter:

– Sen så är det klart att det är lyxigt när man har en dålig dag att ha ens mamma där, men annars är det som vanligt skulle jag säga, säger Molly Nutley.

Annons