Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Helena Bergström om ständiga oron för barnen: ”Jobbar med det dagligen”

17 feb, 2021 
Minna Wallén-Widung
Delad bild. Till vänster syns Helena Bergström på scen under Guldbaggegalan 2018. Till höger syns hon på ett pressfoto inför premiären av Ture Sventon 2019.
Helena Bergström känner ofta oro för familjen.
Skådespelaren och regissören Helena Bergström framstår ofta som väldigt självsäker och orädd. Men det finns också en annan sida hos henne, något som hon dagligen brottas med.
– Det har funnits sedan jag var liten, säger hon i Renées brygga.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Helena Bergström är en av våra mest folkkära skådespelare, känd för sina många roller i svenska storfilmer och teateruppsättningar. Tillsammans med maken och regissören Colin Nutley har hon gjort mängder av filmer, och på senare år har hon även börjat jobba som regissör själv.

Se också: Helena Bergström i Renées brygga

Helena Bergström i Renées bryggaBrand logo
Helena Bergström i Renées brygga

Helena Bergström har också gjort sig känd för att säga vad hon tycker, stå upp för det hon tycker är rätt och framstår ofta som en väldigt trygg och stabil person med gott självförtroende. Men i tv-programmet Renées bygga avslöjar hon för programledaren Renée Nyberg att hon också alltid har burit på en stor oro.

– Det har funnits sedan jag var liten, den här gnagande oron för nära och kära framför allt. Och det jobbar jag dagligen med, att försöka slippa det här påslaget av ”vad gör de nu?”, säger hon i programmet.

Annons

Helena Bergströms barn Molly och Timothy

Tillsammans med maken Colin Nutley har Helena Bergström två barn – Molly och Timothy Nutley. När Molly föddes 1995 var hon väldigt sjuk. Hon lades i kuvös och det var ovisst om hon skulle klara sig. Sonen Timothy, två år yngre än storasyster Molly, lider av sjukdomen diabetes och måste ta insulinsprutor på bestämda tider. Helena Bergström har tidigare berättat att barnens tuffa start i livet har gjort att oron för dem har växt sig stark och är ständigt närvarande.

Colin Nutley, Helena Bergström och barnen Timothy och Molly Nutley på premiären av filmen Angel 2008.
Helena Bergström och Colin Nutley med barnen Timothy och Molly, på filmpremiär 2008.

Helena Bergström spelar teater för att hålla oron borta

Båda barnen är i dag en bit över 20 år och utflugna ur boet, och Helena Bergström konstaterar i Renées brygga att hon inte kan ”hålla på och ringa” dem varje gång oron slår till. Istället har hon hittat andra sätt att kanalisera sina känslor – genom jobbet och framför allt teatern.

– När jag spelar en föreställning så vet jag att från och med nu och två, tre timmar framåt är jag i den världen. Då går jag in i den här personen som jag spelar. Och då kan det andra få försvinna.

Renées brygga sänds på onsdagar klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play.

Annons