Horoskop – så blir ditt kärleksår 2019!

Kärlekshoroskop för 2019
Blir det en kort romans, en eldig affär eller kanske en livslång förälskelse? Oavsett om du är singel eller i ett förhållande – se vad stjärnorna har att säga om ditt kärleksliv 2019!

Årshoroskop 2019

1. Väduren

21/3–20/4

Singeln: Singeln är ivrig, men delar av året kräver tålamod, perioder när Merkurius bromsar upp känslosakerna och drar fokus till värdsliga ting. Det sker en snabb utveckling på flera områden som slukar din uppmärksamhet. Desto roligare när månen och Venus värmer upp hjärtat under försommaren, nu tar det sociala livet fart och chanserna ökar. Från slutet av maj och under hela juni står årets kärleksplaneter i sin mest tursamma konstellation!

Den stadgade: Uranus influenser i början av året drar åt olika håll, en tid med osäkerhet i bagaget. Nu gör du klokast i att undvika snabba beslut. En resa under våren förändrar stämningen, avkoppling och tid för varandra är nu viktiga återställare. Kärlekslyckan har alla chanser att fortsätta spira och sensommaren visar en tydlig vändpunkt. Har du ingen ring på fingret planeras kanske för bröllop!

Väduren får snabbast puls av: Skytten och Vågen.
Kärleken finner du lättast på: Somriga utflykter.
Bästa flörtknepet: Visa din humor.

2. Oxen

21/4–21/5

Singeln: Planeten Mars är en sensuell energi och den sätter fart på förväntningarna redan i början av året. Nu påverkas din attraktionskraft dramatiskt och du får lätt ögonkontakt att spinna vidare på. Det vimlar av möten under ditt kärleksår, på sommarens fester och när Uranus spännande influenser landar i höst. De senare för en speciell person i din väg och i mitten av oktober kan det säga klick på allvar!

Den stadgade: Vårvinterns influenser från romantiska månen och Venus pekar mot en charmig och uppvaktande Oxe, en trevlig start på året. Framåt sommaren syns Mars intensiva påverkan och de ömma känslorna blir allt eldigare, nya glöder sprakar i din relation! Men starka känslor tar ut sin rätt, under höst och vinter bromsar den nyktra planeten Merkurius upp intensiteten. Nu landar lugnet och tryggheten, sömnigt ibland men du känner dig nöjd!

Oxen får snabbast puls av: Skorpionen och Vattumannen.
Kärleken finner du lättast på: Resan.
Bästa flörtknepet: Våga vara sexig.

Ett kyssande par under en filt.

Tvillingen kan hitta kärleken i ett kulturellt sammanhang. Håll utkik! Foto: Shutterstock/IBL

3. Tvillingarna

22/5–21/6

Singeln: Jupiter och Venus i par under första halvåret väcker längtan och bjuder in livfulla kontakter, en omväxlande period där du får uppleva kemi som drar, men kanske du inte är redo att binda dig ännu … Den självständiga jupiterinfluensen drar bort under sensommaren och ersätts med en ny viljestyrka från planeten Mars. Runt den 30 juli, 3–10 augusti och 21–22 september kan det hända saker, dagar när du vet vad du vill och kärleken kommer närmare!

Den stadgade: Frihetslängtan är stark under första halvåret, nu gäller det att hålla balansen och prioritera dig själv och dina personliga behov utan att det går ut över din relation. Den andra halvan av kärleksåret präglas av Venus stärkande energier, en stadgad relation gynnas men det finns också stress och tidsbrist med i bilden. Planera dina aktiviteter och lämna luckor för kärleksmyset!

Tvillingen får snabbast puls av: Lejonet och Skytten.
Kärleken finner du lättast i: Kulturella sammanhang.
Bästa flörtknepet: Ta initiativet.

4. Kräftan

22/6–23/7

Singeln: Dina kärleksvägar bjuder på kringelikrokar i år och den kärlekskranka blir lätt frustrerad och tappar energi. Försök att hålla modet uppe, när du minst anar det vänder trenden, sexiga planeten Mars får personer omkring dig att glöda och det vill du inte missa! Sensommaren är den verkliga vändpunkten för många i tecknet, nu fattar du mod och tar viktiga steg, innan hösten kommer kan din strävsamma soloresa vara över!

Den stadgade: Det första halvåret serverar tuffa utmaningar för den stadgade, nu antyder stjärnorna distans och svartsjuka. Kanske du och hjärtevännen hamnar på olika platser eller vill göra egna grejor i perioder. Unna dig egen tid utan dramatik. Mars och April har sina glimtar, men först från mitten av sommaren syns riktiga framsteg. Nu pysslas kärleken om från båda hållen och den romantiska känslan som vaknar håller året ut!

Kräftan får snabbast puls av: Stenbocken och Skorpionen.
Kärleken finner du lättast hos: Grannen.
Bästa flörtknepet: Var glad.

5. Lejonet

24/7–23/8

Singeln: Ett positivt kärleksår för alla Lejon redan från start, känslorna är lättrörda under månens påverkan och du missar inga tillfällen att uttrycka dem, romantiska chanser kommer nära. Har du inte fastnat ännu kommer en glimrande period i juli att sätta hjärtat i brand, nu står planeterna med Venus i spetsen rätt och självförtroendet växer. Hösten är sensuell och fysisk närhet önskas, men vintern varnar för sken som bedrar!

Den stadgade: Det som gått i träda får nytt liv under detta romantiska, livliga och mycket helande år. Med Plutos viljestarka influenser och månens och Venus ömsinta, är du en smått oemotståndlig kraft på kärleksfronten. Höjdpunkterna syns i stort sett under varje månad, men datumen kring 12–13 januari, 18 februari, 15 juli och månadsskiftet oktober/november sticker ut extra. Planera de mest känslosamma aktiviteterna hit!

Lejonet får snabbast puls av: Tvillingarna och Vattumannen.
Kärleken finner du lättast vid: Havet.
Bästa flörtknepet: Visa ditt hjärta.

Två par fötter framför en brasa.

Jungfruns sexuella aptit är stark 2019! Foto: Shutterstock/IBL

6. Jungfrun

24/8–23/9

Singeln: Singlarna samlar sina bästa chanser i mitten av året. Kanske du har känt dig blyg eller så har otydliga signaler fått dig att dra dig tillbaka, men nu växer en tillit fram som gör dig varm och nyfiken. Här anas längtan efter förälskelse! Juni – augusti går i heta spår, planeten Mars bana är passionerad och din sexuella aptit är stark. Du sadlar om till en modig initiativtagare när känslor uppstår vid första ögon- kastet!

Den stadgade: Under vårvintern bör du hålla tät kontakt med dina känslor, det är nu lätt att begrava dem i jobb och andra aktiviteter och slippa ta itu med irriterande meningsskiljaktigheter. En resa under den varmare årstiden blir ett lyft för det som stagnerat, du är fortfarande sårbar men inser att nyckeln till harmoni är att prata ut om allt. I höst och vinter piggar Venus livsglädje och lättsamhet upp din relation!

Jungfrun får snabbast puls av: Fiskarna och Stenbocken.
Kärleken finner du lättast på: Kalaset.
Bästa flörtknepet: Öppna dig.

7. Vågen

24/9–23/10

Singeln: Ditt kärleksår lyser av förälskelsens kraft. Nu är Venus och månen ofta på din sida och det lockar fram de varma känslorna och händelserna. Jupiters påverkan är också till hjälp, du är positiv och framåt och kanske provar du på att dejta en eller flera. Sommaren är inte din hetaste period men på höstkanten vänder det, är du fortfarande solo kan känslorna börja storma kring den 25–30 oktober. En person som tidigare berört dig dyker upp igen!

Den stadgade: Du hör till dem som har ett levande kärleksår framför dig och du behöver bara ta initiativen! Motparten känns mer passiv än du, men inte mindre känslosam för det. Venus och Jupiter är planeterna som ger kärleken ny energi redan i början av året och trenden håller i sig med undantag för en hektisk september och oktober. Nu är det viktigt att inte jobb och andra åtagande suger ur dig all kraft.

Vågen får snabbast puls av: Väduren och Fiskarna.
Kärleken finner du lättast på: Blinddejten.
Bästa flörtknepet: Var intresserad.

8. Skorpionen

24/10–22/11

Singeln: Spännande men motsägelsefulla trender råder och det ger möjligheter men också fällor, inte den lättaste kärleksperioden! Februari och mars är månaderna som kan glimta till under första halvåret, men det är osäkert om känslorna blir varaktiga. Bästa oddsen för en fullträff ligger i en tursam augusti och lika lovande november/december, tidpunkter när månen, Venus och Merkurius gör allt för att få dig i hamn!

Den stadgade: Ett spänningsfyllt år, men även om det gnisslar finns där också några ljuspunkter. Du är egensinnig och att söka frihet skapar friktioner, glöm inte att lyssna på ditt hjärta även när annat drar. Att redan i början av året tala ut med din partner om dina planer kan förebygga svartsjuka och kriser. I mitten på juli öppnar Venus upp för en nytändning och bejakar du dessa influenser bjuder resten av året på en varmare kommunikation!

Skorpionen får snabbast puls av: Oxen och Kräftan.
Kärleken finner du lättast på: Internet.
Bästa flörtknepet: Ta dig tid.

Ett kärlekspar i en park.

Den skytt som söker passion ska hålla sig särskilt framme runt den 28 oktober–5 november 2019. Foto: Shutterstock/IBL

9. Skytten

23/11–22/12

Singeln: Ditt kärleksår börjar med ett rastlöst men lekfullt sökande, nu tar du inte så allvarligt på vad nya kontakter ger. Humöret hålls uppe av Jupiters påverkan och sommaren känns som en munter dejtingperiod! Mars och Venus är spännande influenser under hösten, nu är behovet av fysisk attraktion lika stark som behovet av kärlek. Du som söker passionen med stort P kan få till en fullträff kring den 28 oktober–5 november!

Den stadgade: Du är en positiv själ och ljuspunkt för många, inte minst för din partner. Under våren känns du lättsam och frimodig, men du är i grunden en viljestark person med siktet inställt på starkare band och det blir allt tydligare. Roliga planer är dock ditt område, delad glädje ökar samhörigheten! Förändringar under hösten oroar en smula, men känn tillit och utforska tidens utvecklingsmöjligheter tillsammans.

Skytten får snabbast puls av: Väduren och Tvillingarna.
Kärleken finner du lättast på: Aktiviteter i naturen.
Bästa flörtknepet: Visa inre glöd.

10. Stenbocken

23/12–20/1

Singeln: Det finns tecken på att kärleken dyker upp under nuvarade år, månen och Venus tar dig nämligen med på en resa i dina känslor som går djupare än vanligt. De blommar friskt redan i april och maj, ett möte med en viss person berör! Hjärtat är inte lika stabilt under sommaren, den fysiska energin är låg och initiativen svåra att få till. I september/oktober tar Plutos och Mars bana över rodret och nu kan det vara äkta kärlek som börjar svalla!

Den stadgade: Man kan drömma om tur i kärlek, men för dig tycks den finnas på riktigt. Ett spännande år där romantiska, eldiga och harmoniska stjärnor avlöser varandra och ger omväxling i kärlekslivet. Sommaren hjälper dig att slappna av och sänka kraven, det ger dig och din partner välbehövlig egentid. Under tidig höst vill du se friska initiativ, kanske det nu är dags att sätta nya mål för två!

Stenbocken får snabbast puls av: Kräftan och Jungfrun.
Kärleken finner du lättast: Genom vännerna.
Bästa flörtknepet: Var romantisk.

Ett par döljer en kyss med sina vantar.

Vattumannens charmiga attityd är magnetisk … Foto: Shutterstock/IBL

11. Vattumannen

21/1–18/2

Singeln: För dig är det våren som lyser starkast under första halvåret. ”Satsa och vinn” är mottot du bör anamma när heta energier från Mars landar, nu är nämligen attraktionsförmågan på topp! Håll reda på datumen 6 april, 26 april och 14–15 maj. Ett rebelliskt hjärta under planeten Uranus påverkan gör sommar och höst svårbedömda, men allt kan hända under denna oberäkneliga stjärna. Venus sköna influenser värmer desto mer i november/december, när din charmiga attityd är en riktig kärleksmagnet!

Den stadgade: Årets influenser är blandade i ditt kärleksliv. Ha tålamod och ge inte upp för lite motstånd under de trötta perioderna februari och augusti–oktober, det kommer nya chanser till utveckling och gemensamma äventyr. Ta framför allt vara på sommarens fina ögonblick, laddade av kärlekens budbärare Venus och Mars. Dessa återvänder med kraft i slutet på året!

Vattumannen får snabbast puls av: Oxen och Lejonet.
Kärleken finner du lättast på: Spontana möten.
Bästa flörtknepet: Visa mod.

12. Fiskarna

19/2–20/3

Singeln: Redan under det första kvartalet sker en spännande öppning för singlarna i tecknet. Nu kommer Neptunus, Venus och Pluto med ny gnista och en stark lust att erövra, en omtumlande tid för dig som är redo. Sommaren bär också heta spår och i juni tycks den rätte komma nära, årets bästa chans att få något varaktigt att hända! För de i tecknet som får napp väntas överraskningar i kärlekens namn lysa upp hösten.

Den stadgade: Dina planeter visar att du inte vill missa några ljuva stunder i år, du prioriterar kärleken till den grad att man kan tala om en omstart. Den som tidigare varit blyg eller hämmad öppnar sitt innersta och det väcker en sömnig förälskelse till liv igen. Planera för en resa i juni eller augusti och låt resmålet vara romantiskt, kanske rentav platsen för att fria! Något att se tillbaka på under de gråare vintermånaderna.

Fisken får snabbast puls av: Jungfrun och Vågen.
Kärleken finner du lättast på: Kursen.
Bästa flörtknepet: Skicka heta sms.

Av Li Larsson

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: