Hur lång är Maria Montazami?

Så här gick det till när Maria Montazami blev känd
Maria Montazami, känd från TV3:s succéserie Svenska Hollywood-fruar mäter hela 180 centimeter, enligt passregistret.

Maria Montazami, det blonda yrvädret från Västerås föddes 1965 och reste till USA på 1990-talet för att hälsa på sin syster som jobbade som aupair. Besöket blev längre än planerat, Maria träffade sin man Kamran, stannade kvar och bildade familj. I dag har paret fyra barn tillsammans och bor i Kalifornien.

Under tidigt 2000-tal blev Maria Montazami rikskändis hemma i Sverige tack vare tv-programmet Svenska Hollywood-fruar där vi får följa hennes vardag med Kamran, barnen, hundarna och väninnorna.

Längden fick henne att känna sig osäker

Maria Montazami var lång redan som tonåring, något som ofta fick henne att känna sig osäker. I skolan var hon känd för att vara ”jättelång och rolig”, och därtill kom tonåringens vanliga osäkerhet runt sin kropp och tendenser att jämföra sig med andra.

– Innerst inne kunde jag ofta känna en osäkerhet över att jag var så lång. När man är yngre tänker man ju mycket på sin kropp och alla mina kompisar var kortare än vad jag var, har hon berättat i en intervju med Veckorevyn.

Går alltid i högklackat

I vuxen ålder är längden inget som hindrar Maria Montazami från att plussa på några extra centimetrar, på fötterna bär hon i alltid högklackat, närmare bestämt designerskor i storlek 42. Hemma i garderoben i USA finns över 60 par skor, majoriteten med klack.

– Du kommer aldrig att få se mig ute på stan i ett par tennisskor, sa hon i en intervju med Aftonbladet.

Längden kan dock också upplevas som respektingivande för en del personer. Till exempel ska den svenske författaren och journalisten Jan Guillou ha hajat till på Maria Montazamis längd, enligt en artikel i Expressen.

– Jag är ju så ¬otroligt lång och jag tror att han kände sig lite obekväm, sa Montazami till tidningen.

Döttrarna har ärvt sin mammas längd. Dottern Sara är precis som Maria 180 centimeter lång, och Hanna något kortare, 174 centimeter.

Följ Maria Montazamis blogg på allas.se – klicka här

Foto: Maja Suslin/TT
Källor: ExpressenVeckorevyn, Aftonbladet