Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Husdrömmar-Anne Lundberg har hittat drömhuset

30 jan, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Anne Lundberg
Programledaren Anne Lundberg har haft en husdröm i 35 år.
Nu har hon och maken Allan Lindfors äntligen slagit till.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Antikrundan – 8 saker du inte visste om programmetBrand logo
Antikrundan – 8 saker du inte visste om programmet

SVT:s succéprogram Husdrömmar fyller 10 år och firas med ett jubileumsavsnitt där Anne Lundberg, 56, och Gert Wingårdh, 71, tittar tillbaka på säsongerna som gått och återbesöker några av de mest minnesvärda projekten.

Nya huset: “Inte dyrt, inte fancy”

Programledaren Anne Lundberg, som också är aktuell i Antikrundan, har ett eget husprojekt på gång. I en intervju med Expressen berättar hon om en dröm som hon burit på i närmare 35 år. Ett ”åsneskjul” vid Medelhavet som hon kan renovera.

– I början kanske man får tälta bredvid. Så småningom kan man kanske flytta in. Ett hus som ska bli en samlingsplats för familj, vänner, barn och till sist barnbarn – dit folk vill resa och umgås, säger Anne Lundberg hon till tidningen.

Allan Lindfors och Anne Lindfors gifte sig 2019.
Allan Lindfors och Anne Lindfors gifte sig 2019.

Och nu har det blivit verklighet. Hon och maken Allan Lindfors har lagt vantarna på ett hus i en liten italiensk bergsby som ligger mellan Rom och Neapel.

Annons

– En timme från kusten, en timme från bergen. Det är som ett litet origo, som en sån där Asterix och Obelix-by på en liten bergstopp med ringmur runt. Bara gamla fina hus. Inte dyrt, inte fancy. Bara extremt italienskt, väldigt mycket charm och fina gamla hus.

Prislappen på Anne Lundbergs nya hus i Italien

Vad byn heter vill hon behålla för sig själv, men hon avslöjar att huset kostade mellan en och två miljoner kronor.

Och även om hon inte vill avslöja exakt var i Italien huset är, så visar hon då och då bilder på den magnifika utsikten.

Innan det går att bo där måste paret renovera en hel del. El, vatten och avlopp måste dras om, det ska läggas nytt tak och fasaden ska putsas om.

Anne Lundberg berättade i somras om det nya husköpet när hon gjorde ett gästspel i Karlavagnen.

– Jag har länge haft en längtan till Italien, till människorna, språket, maten, landskapet och husen. Ja, så till den grad att jag nyligen med min man köpte ett alldeles eget hus där, berättade hon då.

Foto: TT

Annons