Irma Lehtosalo: “Därför slutade jag dricka alkohol”

När barnbarnen kom till världen fattade Irma Lehtosalo ett beslut.
Hon slutade dricka, för att kunna umgås med dem.
Se 5 kändisar som fyller jämnt 2023
0:58

Efter reklamen: Se 5 kändisar som fyller jämnt 2023

(0:58)

Slå på ljud

I dag är relationen mellan mor och son Lehtosalo, Irma och Marko, stark. Det går bland annat att se i deras tv-program Marko och Irma där de bygger ett nytt hus till henne, på samma tomt som hennes tidigare hem låg. Där har hon bott i tolv år nu.

Men det var inte alltid lätt mellan dem. Marko Lehtosalo har tidigare, bland annat i sitt sommarprat från 2018, pratat om hur uppväxten präglades av alkohol, bråk och stök.

Marko om Irmas nykterhet: En stor stress har släppt

Irma är glad över att fortfarande ha en relation med sina barn, för hon inser att de hade kunnat vända henne ryggen efter den tuffa uppväxten.

– Ja, hade du fortsatt på samma bana vet jag inte hur det hade sett ut, men jag gav aldrig upp. Mamma blev nykter i det här huset. Det var inget krav från mig, sådana beslut måste man fatta själv, men enormt skönt. En stor stress har släppt sedan dess, säger sonen Marko Lehtosalo till Amelia.

Irma och Marko Lehtosalo har gjort succé med sitt program Marko och Irma på TV4.

Karin Törnblom/TT

Irma berättar att hon drack för att spänna av, men att hon inte kunde ta bara ett eller två glas och sen sluta. Marko och Irma säger också att grannar och andra inte lade sig i deras liv utan skötte sitt eget.

– Jag minns hur jag kunde ha Systemet-påsar fulla med vin med mig när jag hämtade på dagis, men ingen reagerade. Och sen när jag någon gång försökte vara ärlig mot socialen, så sa de ”äsch, du dricker ju inte så mycket”, säger Irma.

Alexander Skarsgård bekräftar att han blivit pappa – första orden om bebisen

“Mina barn har sett så mycket äckligt skit”

Men sedan flera år tillbaka är Irma Lehtosalo nykter, och beslutet att sluta fattade hon för barnen och barnbarnens skull.

– Det första året här drack jag lite, men sedan tänkte jag på barnbarnen, som jag ville skulle få komma hit. Och så tänkte jag att nej, nu helvete, mina barn Marko, Mirka och Mikko har sett så mycket äcklig skit, nu räcker det, berättar hon för Amelia.

Foto: TT