Irmas stora lycka över nya hemmet – så blev resultatet

Marko och Irma Lehtosalo

Foto: TT

Efter både med- och motgångar fick Irma Lehtosalo till sist klart sitt nya hem.
I säsongsfinalen av Marko & Irma visar hon stolt upp huset på Ingarö.
Se hur du håller värmen inomhus, trots sänkt temperatur
0:54

Efter reklamen: Se hur du håller värmen inomhus, trots sänkt temperatur

(0:54)

Slå på ljud

I sex veckor har vi kunnat följa Marko ”Markoolio” Lehtosalo och hans mamma Irma Lehtosalos arbete med att få klart hennes nya hem på Ingarö i Stockholms skärgård.

– Bakgrunden är att jag köpte ett hus åt henne på Ingarö för tolv år sedan. Men sedan upptäckte vi att huset var angripet av mögel, så det började rinna i näsan och klia i ögonen, berättade Marko Lehtosalo inför premiären av Marko & Irma.

Tårarna när huset revs

Och det har varit en känslosam resa. När huset revs i somras kollade Irma på med tårar i ögonen.

– Nu kan jag inte längre komma till mitt lilla röda hus, säger hon i början av säsongen och poängterar att det är jobbigt att se.

Men det skulle komma att bli bättre. Hon flyttade in hos sonen, och sedan dess har arbetet med att upprätta ett nytt fräscht hem till henne pågått. Och i säsongsavslutningen står allt klart.

– Det var ju sommar när vi drog igång det här. Tiden har gått ganska fort ändå, men både jag och mamma känner att det är dags för henne att flytta in i sitt nya hus, säger Marko Lehtosalo från ett snötäckt Ingarö.

Så blev Irmas nya hem

Sagt och gjort! När möblerna och inredningen var på plats gjorde sig Irma Lehtosalo hemmastad i det nybyggda huset. Och efter ett par dagar efter flytten var hon mer än nöjd.

– Jag älskar mitt nya hus. Nu har jag bott här i några dagar och sovit här. Jag tycker att det är kanonfint. Jag är så satans stolt över det här huset, säger hon i programmet.

Här är Irma Lehtosalos nya hus!

Foto: TV4

Kaminen som Irma älskar så mycket.

Foto: TV4

I avsnittet får hon besök av nära och kära. Det är Irmas bror Marrku med frun Ulla, dottern Mirka med familj och så klart sonen Marko. Och de är alla väldigt imponerade över resultatet.

– Jag är lite avundsjuk på mammas hus, säger Mirka.

Här är Irmas nya kök.

Foto: TV4

Det sista avsnittet av Marko & Irma sänds torsdag klockan 21.00 på TV4 och TV4 play.

Foto: TT, TV4