Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Jenny Strömstedt hyllar kollegan Steffo Törnquist

14 jan, 2020 
Jonna Axelsson
Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist på Kristallengalan 2019.
Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist är ett riktigt radarpar i Nyhetsmorgon. Nu väljer Jenny att hylla sin kollega och nära vän i ett inlägg på Instagram.
”Ser mycket fram emot att jobba tillsammans mer under våren”, skriver hon.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Programledaren Steffo Törnquist, 64, är ingen främling för TV4-tittarna. Han har nämligen jobbat på kanalen sen den drog igång för 30 år sedan och i hela 19 år har han varit en del av gänget på Nyhetsmorgon.

Vi är kanske mest vana vid att se Steffo i sällskap av parhästen Jenny Strömstedt, 46. Duon är en av de mest folkkära programledarna och hyllas ofta för sin härliga jargong. Radarparet umgås även privat och Steffo har till och med ett eget smeknamn till Jenny, vilket han avslöjade i ett inlägg på Instagram förra året.

”Tjena mittbena, slå på TV:n och häng med Jempa o Moi den här morronen”, skrev Steffo Törnquist intill en bild på sig själv och Jenny inför en sändning.

Jennys comeback i Nyhetsmorgon

Under jul och nyår har Jenny inte synts till i Nyhetsmorgon. Anledningen till detta är att hon har befunnit sig i Australien tillsammans med maken Niklas Strömstedt, 61, för att hälsa på Niklas son Adam Strömstedt med familj.

Resan blev dock inte riktigt som makarna hade tänkt sig eftersom Australien är svårt drabbat av flertalet stora bränder. Trots detta gick redan bra och i helgen återvände Jenny Strömstedt äntligen till Nyhetsmorgon– till tittarnas stora glädje.

Annons

”Äntligen är du tillbaka, bästa programledaren!”, skrev en tittare efter lördagens avsnitt.

Hyllningen till Steffo Törnquist

I söndags fyllde Steffo Törnquist 64 år och med anledning av detta valde Jenny att hylla sin kära TV4-kollega i ett inlägg på Instagram. I detta berättar hon om sin vänskapsrelation med Steffo.

”Han är en PROFIL! Det måste man säga. Det finns få andra jag kan skratta med så mycket åt så fåniga saker som Steffo Törnquist och samtidigt ha samtal om det allra mest väsentliga i tillvaron”, skriver Jenny Strömstedt och fortsätter sedan:

”Idag fyller han ÅR och måste firas med hurrarop och skumbananer. Ser mkt fram emot att jobba tillsammans mer under våren!”

Foto: Karin Törnblom/TT, Sören Andersson/TT

Annons