Jerry Williams begravning: Har förts till sista vilan

Jerry Williams har förts till den sista vilan.
Rockartisten Jerry Williams har förts till den sista vilan. Begravningen ägde rum i kretsen av familjen och de närmaste. "Det var väldigt fint, vackert och värdigt", skriver Annele Hencz Mortimer-Hawkins, artistansvarig på Universal Music, till Expressen.

Den legendariske rockartisten Jerry Williams, eller Erik Fernström som han egentligen hette, gick bort den 25 mars i år. Han hade drabbats av cancer, och på slutet blev han snabbt sämre.

Jerry Williams avled den 25 mars 2018.

Rockikonen Jerry Williams blev 75 år gammal. Foto: IBL Bildbyrå

Nu har Jerry Williams förts till sista vilan, skriver Expressen. Ceremonin hölls privat och endast den närmaste kretsen hade samlats för att ta ett sista farväl, helt enligt familjens önskan.

”Begravningen ägde rum i dag i kretsen av de närmaste kring Jerry. Det var väldigt fint, vackert och värdigt”, skriver Annele Hencz Mortimer-Hawkins, artistansvarig på Universal Music och en av de som var med under begravningen, i ett mejl till tidningen.

Jerry Williams karriär

Jerry Williams blev 75 år gammal och hade en lång karriär inom musikbranschen bakom sig. Han föddes som Erik Fernström 1942 i Solna, Stockholm. På 1960-talet slog han igenom som sångare i The Violents, som bland annat var förband åt The Beatles under deras Sverigeturné.

1989 släppte han låten ”Did I Tell You” och skivan ”JW”, som blev en stor och folklig succé. Genom åren har Jerry Williams släppt otaliga singlar och skivor i olika bandkonstellationer. Han har medverkat i en rad krogshower och andra föreställningar, fått kulturstipendium och uppmärksammats i en rad filmer.

Jerry Williams dog den 25 mars 2018. Han blev 75 år gammal.

Jerry Williams hade en lång karriär bakom sig, med otaliga stora hits och mängder av turnéer runt om i landet. Foto: IBL Bildbyrå

Bland hans stora hits kan också nämnas I Can Jive, Who’s Gonna Follow You Home och It Started with a Love Affair. Jerry Williams var en återkommande artist i Allsång på Skansen och gjorde många sommarturnéer under sin långa karriär.

”En väldigt speciell människa”

Jerry Williams politiska sympatier var inget som han hymlade med. Rockikonen hade hjärtat tydligt till vänster och var tydlig med det.

När Jerry Williams bortgång blev känd, sörjdes han inte bara av fans över hela landet utan också många ur den svenska artisteliten uttryckte sin sorg.

– Det var den mest generösa, riktiga, människa jag någonsin träffat, tror jag. En ödmjuk, inlyssnande, fantastisk, empatisk person. En väldigt speciell människa, sa Malena Ernman till TT.

Jerry Williams lämnade efter sig fru och tre barn.