Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Jesper Rönndahls och Marie Agerhälls vardag som tvåbarnsföräldrar

20 jan, 2023 
Komikerparet Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll har varit gifta i fem år.
I dag är de tvåbarnsföräldrar som delar lika på ansvaret i hemmet.
Ja, och humorn genomsyrar så klart också stora delar av deras vardag!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Marie Agerhäll – 5 Förvånande fakta om kändisenBrand logo
Marie Agerhäll – 5 Förvånande fakta om kändisen

Den Melodifestivalen-aktuella komikern och programledaren Jesper Rönndahl och mångsysslaren Marie Agerhäll har varit ett par sedan 2012.

Förutom att de i dag är tvåbarnsföräldrar, så har de också jobbat tillsammans vid flera tillfällen, där humorserien Dips kanske är den mest nämnvärda, då de båda skrev manus och spelade två av huvudrollerna.

När Jenny Strömstedt, i en intervju från Nyhetsmorgon 2019, frågade paret om de blev kära i varandra för deras respektive humor, svarar de båda att så är fallet.

– Ja, så var det nog. Jag träffade dig när jag var tillsammans med en annan människa och då tänkte jag ”han ska inte få mig och skratta”. För jag hade hört att han fick många på fall och jag tänkte ”han ska minsann inte få mig på fall”, berättade Marie då.

Annons

Jesper Rönndahls och Marie Agerhälls familjeliv

År 2017 gifte sig Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll. Tillsammans med sina två gemensamma barn bor familjen Agerhäll/Rönndahl i en villa i stadsdelen Hägersten, söder om Stockholm.

Hösten 2022, den 16 september, firade de fem år som gifta. Något som Jesper uppmärksammade med att beskriva Marie som ”den bästa primaten jorden frambringat” i ett inlägg på Instagram.

Om man följer dem båda på sociala medier är det tydligt att humorn spelar en stor roll i relationen och äktenskapet.

Men för den sakens skull är allt inte ”gapskrattroligt” precis hela tiden. Precis som för alla, så möts man i bland av motgångar. Det var något som Marie valde att dela med sig av i sitt sommarprat i P1 förra året. Ett sommarprat som producerades av partnern och stöttepelaren Jesper.

Annons

Den mångsysslande tv-producent, skådespelaren, manusförfattaren och regissören berättade om hur hon blev allvarligt utbränd för några år sedan. Något som hon fick intensiv behandling för på Karolinska institutet.

– Så jag sprang in i väggen, i alla riktningar samtidigt och brann upp. Jag blev sjuk och jag var verkligen trasig. Jag tappade känseln i handen och foten, började gråta av att se en pärm. Jag var vid Odenplan en gång och tänkte var är det nu jag bor någonstans, förklarade Agerhäll i det uppmärksammade radioavsnittet.

I dag är Marie frisk från utbrändheten och ”mår utmärkt”. Förra året debuterade hon i På spåret tillsammans med Fritte Fritzson.

Makarna Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll på röda mattan inför Kristallengalan 2021.
Makarna Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll tillsammans på röda mattan inför Kristallengalan 2021.

Jesper Rönndahl om jämställt föräldraskap

År 2015 blev Jesper Rönndahl och Marie Agerhäll föräldrar till deras första gemensamma barn; en son. I augusti 2021 välkomnade paret barn nummer två.

Annons

”Vi fick en liten unge!”, lät Marie meddela på Instagram då intill en bild på den nyblivna tvåbarnspappan Jesper.

Se också: 5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
Se också: 5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår

Rönndahl har tidigare, i en intervju med Café från 2016, berättat att han och Marie delar lika på barnansvaret hemma. På frågan ”Hur många pappadagar tog du?”, svarade han:

– Jag vet inte, men det var hela våren och sommaren. Vi fick jämställdhetsbonus, så det betyder väl att vi vann på något sätt!

Han fick då också frågan om hur han själv är som pappa, varpå han svarade med en observation angående sonens leksakspreferenser.

– Det är svårt med en 1,5-åring för man vet inte vad de vill göra och jag tycker alltid att det är roligast att göra en aktivitet. Bygga Lego till exempel... men han är helt ointresserad av det. Det är någon slags rådvillhet som går över i dåligt samvete, berättade komikern då.

Foto: Henrik Montgomery/TT, Instagram

Annons