Jill Johnson berättar: Så träffade hon pojkvännen Mattias Elg

Delad bild. Till vänster syns Jill Johnson med pojkvännen Mattias Elg på röda mattan under Polarprisets utdelning 2019. Till höger syns Jill Johnson som gäst hos Carina Bergfeldt.

Foto: Karin Törnblom/TT och Pernilla Thelaus/SVT

Jill Johnson och pojkvännen Mattias Elg har varit ett par i några år nu. I Carina Bergfeldts talkshow berättade artisten om hur det gick till när de två först fick kontakt – och vad det var som fångade hennes intresse.
– Det tyckte jag var spännande, sa hon i programmet 2021.

Det var 2018 som det började dyka upp officiella bilder på countrystjärnan Jill Johnson och hennes nya kärlek – psykologen Mattias Elg. Året innan hade Jill Johnson skilt sig från ex-maken Håkan Werner efter 17 års äktenskap. Tillsammans med honom har hon också döttrarna Havanna, 15, och Bonnie, 9.

Se också: Jill Johnson i Carina Bergfeldts talkshow

Jill Johnson avslöjar – så träffade hon kärleken Mattias
1:22

Efter reklamen: Jill Johnson avslöjar – så träffade hon kärleken Mattias

(1:22)

Slå på ljud

Så träffades Jill Johnsson och Mattias Elg

Sedan de där första bilderna publicerades har Jill och pojkvännen Mattias hängt ihop, och i Carina Bergfeldts talkshow berättar artisten nu om hur det egentligen gick till när de fick kontakt för första gången. Hon avslöjar att det var han som tog det första steget.

Artisten Jill Johnson gästar Carina Bergfeldts talkshow i SVT 2021.

Jill Johnson gästar Carina Bergfeldts talkshow och berättar bland annat om hur hon träffade kärleken igen.

Foto: Pernilla Thelaus/SVT

– Vi träffades under en tid då jag hade varit otroligt ledsen och sörjde mitt förra äktenskap. Jag hade kommit upp ur den värsta ledsamheten och börjat blicka lite över horisonten. Och då blickade jag ner i min telefon där det fanns ett några månader gammalt meddelande, som gjorde mig nyfiken, säger hon i programmet.

Började skriva mejl till varandra

Jill Johnson berättar vidare att meddelandet från Mattias Elg handlade delvis om hennes person, och delvis om hennes program Jills veranda som sänts i flera säsonger i SVT. Men det var framför allt något annat som fångade hennes intresse.

Jill Johnsons nya liv med kärleken Mattias Elg

– Och så den där raggarrepliken att han var psykolog! Det tyckte jag var spännande. Så jag svarade honom lite trevligt att ”tack, kul att du hörde av dig men jag ligger lågt med livet. Vi hörs lite längre fram”.

Jill Johnson med kärleken Mattias Elg på röda mattan i samband med utdelningen av Polarpriset 2019.

Jill Johnson med kärleken Mattias Elg på röda mattan i samband med utdelningen av Polarpriset 2019.

Foto: Karin Törnblom/TT

Men bara tre veckor senare hörde han av sig igen – och nu vidtog ett intensivt mejlväxlande mellan psykologen och artisten.

– När vi började skriva till varandra fångade han min uppmärksamhet.

”Framför allt är han aldrig i vägen”

I programmet avslöjar Carina Bergfeldt att Mattias Elg är med under inspelningarna, och sitter ute i kulisserna. Hon frågar Jill Johnson vad det gör med henne att ha med sig kärleken så här på jobbet.

– Han får mig att känna mig väldigt trygg. Och framför allt är han aldrig i vägen på jobb! Det är inte alltid man kan ha med sig nära och kära på jobb, men jag tycker att han alltid tillför något. Han är bra på att lyfta mitt mod och ser kanske saker på ett annat sätt.

Carina Bergfeldt sänds på fredagar klockan 21.00 i SVT1.