Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Jill Johnsons nya livsbeslut efter succén – för familjens skull

16 dec, 2019 
Agnethe Alm
Porträtt av artisten Jill Johnson på röda mattan.
Jill Johnson har ständigt många bollar i luften. Men i vår ska hon ta det lugnt. Anledningen? Hon ska döstäda – endast 46 år gammal. I Hellenius hörna berättar hon om beslutet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jill Johnson, 46, har sjungit sedan hon var liten och har i många år varit en av Sveriges mest folkkära artister. Det stora genombrottet kom 1998 när Jill deltog i Melodifestivalen med låten Kärleken är och kammade hem segern. I Eurovision song contest slutade hon sedan på en tionde plats.

Men Jills musikaliska slutade inte där. Istället var det starten på en framgångsrik karriär som sångare – och under åren har hon trollbundit både nationell och internationell publik med sina countrylåtar och sångröst.

Ny säsong av Jills veranda

På senare år har vi kunnat se Jill Johnson i den egna SVT-serien Jills veranda. I programmet bjuder hon över svenska kändisar till amerikanska Nashville, som är känd som country-huvudstaden, och i somras stod det klart att programmet får en fjärde säsong. Det meddelade SVT i ett pressmeddelande.

Annons

Den nya säsongen sänds under våren 2020 och medverkar gör bland annat Miriam Bryant, Mauro Scocco och Mikael Wiehe.

Jill Johnsons alla framgångar har lett till att hon kunnat utforska världen och skaffa sig flera hem. När hon gästar Hellenius hörna på TV4 berättar hon för programledaren David Hellenius att hon har ett hus i Ängelholm, en övernattningslägenhet i Stockholm, ett näste i Borås där henne barn bor och utöver det har hon även boenden utomlands.

Jill Johnson val: Ska börja döstäda

Men nu har hon bestämt sig för att skala ner och börja rensa bland de saker som hon samlat på sig under alla år. I programmet berättar hon att hon ska börja döstäda i vår, trots att hon endast är 46 år gammal. Detta för att underlätta för sin familj i framtiden.

– Känns det inte lite tidigt att döstäda när man är 46? undrar David Hellenius.

Annons

Men så känner inte Jill Johnson. Istället förklarar hon hur hon tänker:

– Nej, inte om man har levt mitt liv faktiskt. Med många bostäder och snabba lösningar, som det blir när man lever snabbt och turnerar mycket. Jag har väldigt mycket av allt tycker jag, och har tjänat pengar sedan jag var 13 år. Så jag har liksom gjort snabba lösningar och köpt mycket saker, vackra saker och praktiska saker, säger hon och fortsätter:

– Och jag har bara verkligen, verkligen tröttnat på det.

"Stackars min familj”

Jill Johnson förklarar att hon har flyttat väldigt mycket de sista åren och fått flytta runt på alla sina saker, vilket har fått henne att inse att hon behöver göra sig av med delar av det.

– Jag har bestämt mig att nu ska jag rensa, säger hon.

När Jill tänker på att hennes familj ska få ta hand om alla saker hon äger när hon går bort tycker hon synd om dem.

– Om jag skulle dö nu... stackars, stackars min familj och barn alltså, att ta hand om allt det.

Foto: TT/Karin Törnblom, TT/Patrik Österberg

Annons