Johannes Brosts kamp mot cancern: "Ska ut ur mörkret"

Johannes Brost fortsätter sin kamp mot cancern. Nästa månad ska han opereras och cellgiftsbehandlingen påbörjas den här veckan. "Det blir en svår tid nu framöver, men den ska jag klara av", säger skådespelaren till Expressen.

Tidigare i år fick Johannes Brost sin cancerdiagnos och nyligen meddelade han att han ställer in sin medverkan i den kommande föreställningen Han ska bli min.

För Expressen berättar han nu att tumören sitter på ett ställe som gör att den kan opereras bort.

Johannes Brost

Johannes Brost tillbringar mycket tid på sitt landställe under höstens cancerbehandling. Foto: IBL Bildbyrå

Nu i veckan inleder han sin cellgiftsbehandling.

– Jag går och våndas över det. Men det är bara att göra det, säger han till tidningen.

Under behandlingstiden har Johannes Brost rensat sitt jobbschema och tackat nej till alla erbjudanden som kommit in. Det sista han gjorde innan behandlingen var att fullfölja inspelningen av den kommande säsongen av ”Fröken Frimans krig”.

”Ett helvete”

Han befinner sig under hösten på sitt landställe i halländska Mellbystrand. Expressen skriver att han just nu koncentrerar sig på att läsa böcker och fokusera på hälsan.

– Det är ett helvete så klart, för alla som drabbas av denna sjukdom. Det blir en svår tid nu framöver, men den ska jag klara av, säger skådespelaren till tidningen.

Johannes Brost

Johannes Brost. Foto: IBL Bildbyrå

Behåller livsglädjen

Med hjälp av sina barn och barnbarn planerar han att sig igenom den svåra sjukdomstiden. Att dra ner rullgardinen och tycka synd om sig själv, är inget alternativ. Han säger till Expressen att hans sätt att överleva är att behålla livsglädjen.

Humorn är ett sätt att hantera det tunga på. På Instagram la han nyligen ut en bild där han äter kräftor, tillsammans med texten ”En kräfta kommer sällan ensam”.

En kräfta kommer sällan ensam. Skål!

Ett inlägg delat av Johannes Brost (@johannesbrost1) Aug 11, 2017 kl. 6:47 PDT

Nu ser den folkkäre skådespelaren framåt. Hans fokus är att ta sig igenom behandlingen och bekämpa sjukdomen.

– Framtiden ser ljus ut. Jag ska ta mig ut ur det här mörkret först, sedan ska jag in i ljuset igen, säger han till Expressen.

Läs också:

Johannes Brost om sin mammas död

Johannes Brost om sin cancer: ”Chockad, ledsen och glad”