Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Jon Henriks svåra vägval: "Måste välja bort människor"

14 aug, 2017 
Minna Wallén-Widung
Artisten Jon-Henrik Fjällgren har hamnat i ett svårt vägskäl i livet. På Instagram berättar hon om sina tvivel. “Önskar att det hände något stort i livet just nu som fick mig att känna styrkan igen att fortsätta som musiker och allt annat”, skriver han enligt Expressen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jon Henrik Fjällgren slog igenom i underhållningsprogrammet Talang, som han vann 2014. Efter det har han haft en lysande karriär som jojkare och musiker. Bland annat kom han på en andraplats i Melodifestivalen 2015, och i år slutade han på en tredjeplats i samma tävling tillsammans med kollegan Aninia.

Jon-Henrik Fjällgren på scen tillsammans med Aninia.
Jon-Henrik Fjällgren på scen tillsammans med Aninia. Foto: Mattz Birath

Men vid sidan av framgångarna har Jon Henrik Fjällgren brottats med psykisk besvär. I samband med Melodifestivalen i år, berättade han att han fått diagnosen posttraumatiskt stressyndrom, PTSD. Han har förlorat flera nära vänner och under skoltiden blev han mobbad.

Annons

– När jag går och lägger mig på kvällarna tar det ofta flera timmar innan jag somnar. Jag ligger och stirrar i taket samtidigt som en massa olika funderingar snurrar runt i huvudet, har han tidigare berättat för Allas.

Berättar på Instagram

Nu rapporterar Expressen att den folkkära artisten delat med sig av sina känslor i ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram:

”Den sista tiden har jag haft så enormt mycket otur, ni skulle bara veta. Jag sitter och funderar på hur detta skall vända. Önskar att det hände något stort i livet just nu som fick mig att känna styrkan igen att fortsätta som musiker och allt annat”, skriver Jon Henrik Fjällgren.

Jon-Henrik Fjällgren.
Jon-Henrik Fjällgren. Foto: Niclas Hammarström/Aftonbladet/IBL

Han fortsätter:

”Men i dag har jag insett att livet verkligen kan ta enorma vändningar och plötsligt så kan motivationen vara borta och den glädje man hade i starten tynar bort”.

Annons

”Retar sig på andras lycka”

Han berättar att han upplever att han står i ett vägskäl, och beskriver hur människor vill honom illa.

”Folk är så duktiga på att tycka och reta sig på andras lycka. Vissa människor i mitt liv försöker göra allt för att jag skall hamna tomhänt i livet och för att det jag har byggt upp skall raseras. Pengar, makt och avundsjuka bottnar sig i dessa människor och det som är så himla tråkigt i detta är att jag inte fått allt, jag har fan i mig fått jobba hårt för det både psykiskt och fysiskt”.

Jon-Henrik Fjällgren i samedräkt på scenen, melodifestivalen
Jon-Henrik Fjällgren. Foto: Mattz Birath

Vidare skriver han att livet som artist inte är så glittrigt och glamouröst som man tror, utan att det snarare kan vara riktigt påfrestande. Nu tänker han göra vissa förändringar i sitt liv.

Annons

”Just nu måste jag tyvärr också välja bort människor som inte vill förstå eller som bara vill sno min energi. Det är väldigt tungt att göra detta men antingen väljer man livet eller så blir man ett offer som slutar som sängliggandes i flera år samtidigt som livet faller isär utanför fönstret”, skriver han på Instagram enligt Expressen.

”Något jag har för lite”

Jon Henrik Fjällgren menar att han sällan upplever att någon på allvar bryr sig om hur han faktiskt mår.

”Väldigt sällan hör jag någon fråga hur det verkligen är med mig och hur det går med livet som renskötare och artist. Jag önskar och drömmer om att få vakna upp en morgon och kunna se att det faktiskt finns människor som förstår min situation och kanske till och med vill hjälpa mig. Det är något som jag har för lite omkring mig”.

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Jon Henrik Fjällgren om flickvännen Maret Nystad

10 saker du kanske inte visste om Jon Henrik Fjällgren

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons