Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Jonas Gardell bryter tystnaden om uppbrottet: Därför skiljer vi oss inte

20 mar, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Mark Levengood och Jonas Gardell
För två månader sedan berättade Mark Levengood och Jonas Gardell att de brutit upp.
Nu förklarar Gardell varför de fortsätter vara gifta, trots att de inte är ett kärlekspar längre.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 filmer du måste se under 2023Brand logo
5 filmer du måste se under 2023

Jonas Gardell och Mark Levengood berättade i slutet av januari att de, efter 37 år ihop, valt att gå skilda vägar.

“Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder”, skrev Jonas Gardell på Instagram då.

Gardells rädsla efter uppbrottet: “Hjälp”

Paret gjorde klart att de inte tänker ställa upp på någon intervju om uppbrottet, och fram till nu har de båda varit tysta om det. Men nu bryter Jonas Gardell tystnade i en intervju i TV4:s Nyhetsmorgon.

Annons

– I början tänkte jag så här: “Hjälp, jag är 60 år och ensam. Jag kommer att åldras ensam, dö ensam, katterna kommer hinna äta på mig innan någon hittar mig”, säger Jonas Gardell i Nyhetsmorgon, men gör samtidigt klart att han börjat se det som ett äventyr.

Jonas Gardell och Mark Levengood fortsätter att umgås efter separationen, som på QX-galan några veckor efter uppbrottet.

“Vi hör ihop alldeles oavsett”

Jonas Gardell säger att han aldrig trodde att det här skulle kunna hända, och att han fortfarande inte är säker på att det händer.

– När Mark och jag blev ihop -86 fanns det inget sätt för oss att reglera får relation, så vi var tvungna att rita vår egen karta. Vi var tvungna att själva förstå villkoren för vår relation. Och nu, nästan 40 år senare, har vi sagt: “Fuck it, vi har fortfarande rätt att rita vår egen karta och vi har fortfarande rätt att bestämma på vilka villkor vi är ihop”, säger han och fortsätter:

Annons

– Så vi har ju sagt att vi har separerat men att vi ska inte skilja oss. Och jag tror vi har bestämt att vi hör ihop alldeles oavsett. För vi var ju bara barn när vi blev ihop. Vi har nycklar till varandras liv, till varandras rum, vi har barnen ihop, allt möjligt. Så vi har nog bestämt att vi ska fortsätta vara gifta, men nu ska vi fundera ut vad vi menar att vårt äktenskap är i dag. Och det ska ni faktiskt enbart skita i, säger Jonas Gardell.

Foto: TT

Annons