Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Kändisar säljer hälsningar i coronatider – pengarna går till WHO

27 mar, 2020 
Maria Wigur
Kollage av Kristin Kaspersen och Gladys del Pilar.
Foto: TT
Ge pengar till världshälsoorganisationen WHO – köp en hälsning från en kändis. Kristin Kaspersen, Stefan Sauk, Gladys del Pilar och Margaux Dietz är några av dem som är med i kampanjen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Videon kunde inte hittas

I höstas startades kändissajten Memmo där välkända personer kan lägga upp sig sina profiler. Fans och följare kan beställa hälsningar.

Kampanjen #actwithmemmo

När coronasmittan satte fart lanserades kampanjen #actwithmemmo. De pengar som företaget och kändisarna tar betalt för sina hälsningar går till världshälsoorganisationen WHO:s insamling.

– Vi vill ju alla ta vårt ansvar och göra det vi kan i det här läget, säger Gustav Lundberg Toresson, grundare.

Många av profilerna som finns på sajten har anslutit sig till kampanjen. Målet är att samla in 100 000 kronor.

– På en vecka har vi fått in mellan 30 000 och 40 000 kronor. Vi är väldigt tacksamma och vi vet att både våra profiler och beställare uppskattar initiativet. Ett enkelt sätt att både skänka och skicka en hälsning samtidigt, säger Gustav Lundberg Toresson.

Annons

Hur mycket kostar en hälsning från en kändis?

Hur mycket en hälsning kostar avgör kändisarna själva. Många ligger mellan 200 och 500 kronor, men det finns även de som tar 1000 kronor.

– Då flesta som beställer gör det som en gåva till någon i sin närhet. Youtubers är populära att beställa till yngre medan till exempel skådespelaren Leif Ahle är vanligare om det är till någon äldre, säger Gustav Lundberg Toresson.

Rent praktiskt sker allt på över internet. När beställningen är gjord och inspelad skickas den i väg i en länk via mejl.

– Det är en möjlighet för kändisar att ha direkt kontakt med sina fans. Vi gör det så personligt som möjligt och hoppas att vi även ska kunna erbjuda videosamtal framöver.

Populariteten skiftar men Stefan Sauk, Börje Salming, Gladys del Pilar och hockeyproffset Joakim Nordström är några av dem som brukar ligga i topp.

Annons

Här kan du se hur en hälsning från Gladys del Pilar kan se ut.

Läs mer om coronaviruset

Annons