Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Kändisarna som vägrar lämna sina miljoner till barnen

11 aug, 2022 
Aino Oxblod
FotografTT.
Sean Connery lämnade inget stort arv till sin son efter sin bortgång. Det är inget Daniel Craig tänker göra till sina barn heller.
Bara för att mamma eller pappa är rik behöver det inte betyda att barnen har miljoner att vänta i framtiden.
Här är stjärnorna och profilerna som inte vill att deras barn ska ta över deras förmögenheter.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Ragnar Skanåker

Skyttelegendaren Ragnar Skanåker har vunnit ett OS-guld och flera andra OS-medaljer samt vunnit flera VM-guld. Genom åren har han byggt upp en förmögenhet, men den får hans barn inte se något av när han går bort. Ragnar planerar att donera bort minst 29 av sina 30 miljoner.

– Jag tror inte de mår bra av att få 30 miljoner. Jag tror att för att leva ett bra liv ska man nog göra precis som jag själv har gjort. Man planerar, skaffar pengarna, jobbar och sen köper man det man vill ha. När man köpt det börjar man om igen. Då får livet ett innehåll, har han sagt till Expressen.

Se också: Bli ekonomiskt fri på 25 år – 5 konkreta stegBrand logo
Se också: Bli ekonomiskt fri på 25 år – 5 konkreta steg

Sebastian Siemiatkowski

När grundaren till Klarna, Sebastian Siemiatkowski, var med hos Carina Bergfeldt i SVT avslöjade han att han inte vill att hans barn ska ärva några pengar – trots att han tjänat miljarder.

Annons

– Det här en diskussion hemma va, mellan mig och min kära fru. Men om du skulle fråga mig just nu så skulle jag säga att de får ingenting. Det är för att jag vill att de ska ha det där drivet. De måste hitta sitt eget sätt att hitta sin framgång i livet. Jag skulle inte vilja att de aldrig behöver jobba i sitt liv, sa han i programmet.

Sean Connery

James Bond-skådespelaren Sean Connery gick bort 2020, och hans son fick inget stort arv. Redan under sin livstid var Sean tydlig med att han inte ville lämna pengar till sonen för att han skulle lära sig en läxa.

– Han vet inte hur det är att ha det svårt, men det är inte för sent för honom att lära sig hur livet fungerar.

Laurene Powell Jobs

Änkan till Apple-grundaren Steve Jobs för vidare sin makes arv – och kommer inte låta sina barn ärva miljonerna hon fått av maken. Hennes mål är att i stället fördela resurserna ”effektivt”. Hon har de senaste åren investerat miljoner i olika företag, och grundade 2015 ett upplägg som hjälper fattiga studenter att betala för college.

Annons

Andrew Lloyd Webber

Musikallegendaren Andrew Lloyd Webber är dollarmiljardär, men hans fem barn kommer inte se röken av den rikedomen när han går bort.

– Det handlar om en arbetsmoral – jag tror inte på ärvda pengar alls. Jag tror inte på att barn plötsligt ska gå massor av pengar för det ger dem ingen motivation att arbeta.

Daniel Craig

Efter att ha spelat James Bond i fem filmer, och dessutom ha en i övrigt framgångsrik skådespelarkarriär, har gjort att Daniel Craig har många miljoner på kontot. Hans två döttrar kan dock se sig om i stjärnorna efter de pengarna i framtiden. Efter att själv ha haft en fattig uppväxt, med en mamma som var lärare och en pappa som var sjöman, tror Daniel Craig på att behöva tjäna sina egna pengar.

Källa: Brightside.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons