Kändisarnas privata ord om sitt gråa hår

Jamie Lee Curtis och Salma Hayek

Foto: TT/Instagram

Att få grått hår är något som hör livet till – oavsett om man är känd eller inte.
Vissa vill inte visa att de har grått hår och fortsätter färga håret, medan andra väljer att omfamna silvermanen.
Här är kändiskvinnornas egna ord om deras gråa hår!

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis.

Jamie Lee Curtis.

NIPI

Det var när Jamie Lee Curtis satt hos frisören och skulle färga håret som hon insåg att hon var trött på det, och ville ha sin vanliga hårfärg.

– Uppenbarelsen kom när jag satt hos frisören och tänkte ”Vad fan gör jag som häller kemikalier på mitt huvud som svider?”, berättar hon, och konstaterar att det är underligt att man kan gå in i rum där inte en enda person har sin naturliga hårfärg.

Helen Mirren

Helen Mirren.

Helen Mirren.

Rights Managed

Helen Mirren är en av Hollywoods mest kända gråhåriga kvinnor, och hon tycker att man ska se på det gråa håret som något positivt, snarare än något negativt.

– Jag tror kvinnor är så livrädda för vitt eller grått hår för att det genast sätter dem i en annan kategori. Och visst, du är i den åldersgruppen. Jag är ledsen, men det är du! Så varför inte bara omfamna det, köra med det och välkomna det. Göra det till något positivt och inte något negativt.

Se också: Så blir Oscargalan 2021

Så blir Oscarsgalan 2021
1:24

Efter reklamen: Så blir Oscarsgalan 2021

(1:24)

Slå på ljud

Alexandra Grant

Amerikanska konstnären och tillika Keanu Reeves flickvän Alexandra Grant har gjort ett aktivt val att inte färga håret och omfamna sitt silvriga hår. Hon började få grått hår redan i 20-årsåldern, men det var efter hon fyllt 30 som hon först började bli blond och sedan övergick till det gråa håret, för att hon inte ville använda giftiga kemikalier i håret.

”Jag älskar och stöttar att alla kvinnor fåt bestämma hur de vill se ut i varje ålder. Men om kvinnor går under av skönhetsidealen, låt oss då prata om de skönhetsidealen”, skrev hon på Instagram i december 2019.

Susan Sarandon

Susan Sarandon.

Susan Sarandon.

Willy Sanjuan

Susan Sarandon har inte ännu valt att låta det gråa håret härja fritt, utan färgar det fortfarande karaktäristiskt rött. Men hon säger samtidigt att hon ser fram emot att ha grått hår i framtiden.

– Jag har lite grått hår men några av mina systrar är välsignade med riktigt tjockt, snyggt hår som blev grått mycket snabbare. Så mitt är väldigt sent, liksom väldigt, väldigt sent. Jag skulle gilla om jag fick en dramatisk slinga som i 101 dalmatiner, en sån grej, det tror jag skulle blir coolt.

Chrissy Teigen

Chrissy Teigen.

Chrissy Teigen.

Chris Pizzello

Susan Sarandon är inte den enda med Cruella De Vil som stilikon – även Chrissy Teigen tycker om den looken. När hon hittade en grå slinga med grått hår blev hon glad.

– Jag har en skunkliknande slinga och jag gillar det verkligen. Mina Cruella-drömmer blir besannade.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez.

Jennifer Lopez.

Armando Gallo

Jennifer Lopez hyllas alltid för hur hon ser mycket yngre ut än sina 51 år, men faktum är att hon har haft grått hår sedan hon var 23 år gammal.

– Jag blev gråhårig i förtid när jag var 23 år. Jag måste färga rötterna med några veckors mellanrum. Jag är ganska frestad att bara släppa det en dag. Det skulle vara rätt spännande! En dag kanske vi går riktigt långt, liksom två månader, bara för att se hur det ser ut.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow.

Gwyneth Paltrow.

Gregory Pace/REX

Gwyneth Paltrow främjar det naturliga, och där ingår hennes gråa hår. De senaste åren har de gråa håren fått synas allt mer i utväxten, även på röda mattan.

– Det är klart jag har rynkor och grått hår. Men jag älskar det verkligen. Det är den jag är.

Salma Hayek

Salma Hayek, 54, har en del grått hår i sin annars svarta hårman, och det är inget hon skäms över. I stället visar hon stolt upp sitt ”salt och peppar”-hår.

”Visdomens vita hår”, skrev hon på Instagram i september 2020 när hon visade upp sina naturliga hårstrån.

Källa: Marie Claire.