Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Kändiselitens tårar på Barncancergalan: ”Vi backar barnen”

28 sep, 2020 
Alice Göransson
Foto: Dplay/Kanal 5
Det föll en del tårar under Barncancergalan. När de känslosamma inslagen spelades grät flera av de svenska kändisarna.
– Det vi känner nu går att vända till handling, bli barnsupporter, säger Carina Berg med tårar i ögonen i programmet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Barncancergalan – det svenska humorpriset anordnas varje höst för att bidra till och stötta forskningen och kampen mot barncancer.

Vid den direktsända galan hyllas även Sveriges främsta komiker och för femte året i rad leds galan av Carina Berg. David Sundin ledde den första Barncancergalan år 2015 tillsammans med Karin Frick. Fem år senare stod han under fredagen åter på scen för att leda den sjätte galan, med Carina Berg vid sin sida.

– Det kommer bli en känslosam kväll och vi hoppas på lika stort engagemang som tidigare år, för att tillsammans uppnå målet att få in så mycket pengar till forskning som möjligt. Att vi dessutom förmodligen kommer få skratta oss till tårar under samma kväll är ju en himla fin bonus, sa Carina Berg i ett pressmeddelande innan programmet gick av stapeln.

Programmet brukar bli en kväll med stort engagemang fyllt av olika framträdanden med syfte att bidra till och stötta forskningen och kampen mot barncancer – samtidigt utses även årets främsta humorister.

Annons

I programmet blev det minst sagt tårfyllt. Bland annat brast Berg ut i tårar efter Darins framträdande av En bädd av rosor, under vilket bilder på några av alla offer för barncancer visades upp på storbildsskärm i bakgrunden.

– Det vi känner nu går att vända till handling, bli barnsupporter, säger Carina Berg med tårar i ögonen i programmet.

Pernilla Wahlgrens tårar

Även Pernilla Wahlgren fick tårar i ögonen. Hon fick pris för årets scenshow för andra gången på galan.

En av många historier som berörde under kvällen i programmet var Linnéas historia, som gick bort bara 14 år gammal.

Pernilla Wahlgren föll i gråt efter inslaget om Linnéa. Hennes barn, Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso, träffade Linnéa och hennes bror på sjukhuset innan Linnéa somnade in, vilket gjorde det hela ännu mer känslosamt att se.

– De satt med henne en heldag, var väldigt nära henne och följde henne till slutet. Jag tycker att det är viktigt som artist och offentlig person att göra absolut allt man kan om någon har en önskan, för att göra den sista tiden för någon så fin som möjligt, men framför allt att uppmana alla att bli barnsupporter, säger Pernilla Wahlgren till Aftonbladet.

Josephine Bornebusch tog emot pris

Underkvällen syntes en starkt berörd Älska mig-stjärna sitta med glansiga ögon vid flera tillfällen. När Josephine Bornebusch tog emot priset för årets kvinnliga komiker blev det ännu mer känslosamt för henne.

– Det här priset går till alla barn och alla familjer där ute som kämpar, vi backar er. Tack, sa Josephine Bornebusch med tårar i ögonen när hon tog emot priset.

Josephine Bornebusch under galan. Foto: Dplay/Kanal 5
Annons