Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Karl Fredriks beslut om gården Eklaholm – efter nya husköpet

05 okt, 2022 
Felicia Hovryd
Karl Fredrik Gustafsson
Karl Fredrik Gustafsson och fästmannen Petter Kjellén jobbar på Eklaholm på Österlen. Nu lämnar paret gården.
– Mindre privat yta, säger Karl Fredrik.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Karl Fredrik Gustafsson, 35, blev en storfavorit när hans program Karl Fredrik på Österlen hade premiär 2020. I programmet får tittarna följa Karl Fredrik och fästmannen Petter Kjellén, 39, i deras arbete på gården Eklaholm i Skåne.

Karl Fredrik berättar att paret nu beslutat sig för att lämna gården.

Följ med bakom kulisserna hos Karl Fredrik på ÖsterlenBrand logo
Följ med bakom kulisserna hos Karl Fredrik på Österlen

Lyxsemestern till Sydafrika

Efter en lång och hektisk sommar passar Karl Fredrik och Petter på att njuta av en välförtjänt semester och det gör de på bästa möjliga vis. Paret har nämligen tagit en trip till Sydafrika, en resa som är efterlängtad efter att ha blivit uppskjuten på grund av pandemin.

Annons

– Allt var egentligen klart, men pandemin kom emellan och stoppade allt. Därför kändes det skönt när vi äntligen kom i väg. Förväntningarna hade verkligen byggts upp, berättade Petter för Expressen.

På Petters Instagram delar han med sig av massa härliga bilder från parets semester och av allt att döma från bilderna verkar resan ha blivit en succé.

Annons

Karl Fredrik om Eklaholm

Under hösten förra året berättade Karl Fredrik att paret köpt ett nytt hus, anledningen till köpte var att det blivit svårare och svårare att skilja på jobb och privatliv när då de både bor och jobbar i Eklaholm. Och numera bor Karl Fredrik och Petter oftare i det nya huset än på Eklaholm.

– Vi känner att ju mer verksamheten växer desto mindre privat yta får vi. Vi kommer definitivt inte flytta från Eklaholm eller sälja det, men man kan säga att det här blir som en krydda i vårt liv. Det här huset kommer bli en plats där vi kan bara vara och njuta av livet tillsammans, berättade Karl Fredrik för Hänt.

Sedan husköpet har paret totalrenoverat upp stenhuset som är från 30-talet och satt in antika kakelugnar för att göra det möjligt för dem att bo där, men de har även lagt till några lyxiga detaljer.

– Vi håller på att renoverar just nu. Så där ska vi anlägga pool och jättefin trädgård. Vi har redan gjort stora delar av trädgården och huset. Men Eklaholm kommer finnas kvar och vi kommer äga Eklaholm, jag kommer fortsätta att driva det varumärket. Eklaholm ligger oss alltid varmt om hjärtat, sa Karl Fredrik tidigare till tidningen.

Annons