Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

12 kända programledare som blivit ett par

27 aug, 2021 
Nina Nyström
Till vänster David Hellenius och Renée Nyberg, till höger Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt.
Så träffades sex av våra mest folkkära programledarpar genom tiderna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jobbet är som bekant ett av de vanligaste sätten att träffa en partner på. Därför är det inte så konstigt att det klickat bakom (eller framför?) kameran för flera av våra populära programledare också. Här är 12 kända svenska tv-profiler som träffats genom gemensamma jobbprojekt och/eller arbetat ihop efter att de blev ett par.

Se också: 12 kända programledare som blivit ett par

12 kända programledare som blivit ett parBrand logo
12 kända programledare som blivit ett par

Renée Nyberg och David Hellenius (2002 – nu)

Renee Nyberg och David Hellenius

Ett av våra mest folkkära par och programledare. Renée, 55, har jobbat med tv ända sedan 1992 och David, 47 har vi sett i rutan sedan 1997. Renée och David träffades när de spelade in programmet Slussen 22.00 för TV3 år 2002. Programmet blev aldrig någon större succé, men för Renée och David blev det jackpot! Tillsammans har de en son född 2006, och Renee har två barn sedan tidigare. Paret gifte sig på nyårsafton 2009.

Annons

Förra året vann de båda det prestigefulla priset ”Årets manliga respektive kvinnliga programledare” på Kristallengalan.

Henrik Alsterdahl och Anders Pihlblad (2006 – nu)

Henrik Alsterdahl och Anders Pihlblad

Henrik, 41 och Anders, 53 har synts sida vid sida i Nyhetsmorgon de senaste åren. Men Henrik har faktiskt arbetat på TV4 sedan 2003 och Anders ända sedan 1997. Och här var det kärlek på jobbet på riktigt! Makarna hade varit kollegor ett ganska bra tag innan de började dejta, och Henrik har tidigare berättat att Anders brukade spana in honom vid kaffemaskinen. Men det var inte förrän på en personalfest 2006 som det slog gnistor mellan dem på riktigt. 2012 gifte de sig. Paret har också två barn ihop.

Annons

Lotta Lundgren och Erik Haag (201? – nu)

Lotta Lundgren och Erik Haag

Lotta Lundgren, 50 och Erik Haag, 53 skapade rubriker när det 2013 började ryktas om att Historieätarna-kollegorna hade funnit kärleken bakom kamerorna. När inspelningarna startade var båda gifta på varsitt håll; Erik med Martina Haag som han har fyra barn tillsammans med och Lotta med Martin Johansen som hon har två barn tillsammans med. Efter att skilsmässorna gick igenom tog det dock flera år innan paret bekräftade relationen. Erik och Lotta har sedan dess gjort succé med program som Landet brunsås och Återskaparna.

Annons

Jenny och Niklas Strömstedt (2007 – nu)

Jenny och Niklas Strömstedt

Visst är Niklas Strömstedt mest känd för sin musik, men han har även gått hem i tv-sofforna i sin roll som programledare för Tack för musiken 2011, och inte minst Tillsammans med Strömstedts. Jenny, som började sin tv-karriär under namnet Östergren, har arbetat på TV4 sedan 2005. 2007 flyttade Jenny, 48 och Niklas, 62, in 100 meter från varandra och började ses på samma kaffeställe. De bytte nummer och började snabbt sms:a varandra. Båda har tre barn var sedan tidigare förhållande och 2011 gifte de sig. 2017 drog Jennys och Niklas gemensamma mysprogram Tillsammans med Strömstedts igång. I fyra säsonger har de mött andra kända par för att prata om kärlek, passion och svåra stunder.

Annons

Kristian Luuk och Carina Berg (2005-2016)

Kristian Luuk och Carina Berg

Kristian Luuk, 52 och Carina Berg, 43 träffades när de programledde Godnatt Sverige, 2005. Paret gifte sig 2008, men 2016 gick de skilda vägar och Carina Berg är sedan dess lyckligt omgift med Erik Berg som hon har två små barn med. Carina och Kristian har sonen Holger, 11, tillsammans (Kristian har också två barn sedan tidigare). Idag har Carina och Kristian en fin relation – Kristian har till och med varit barnvakt åt Carinas och Eriks barn.

Annons

Hans Fahlén och Kristin Kaspersen (2001-2008)

Hans Fahlén och Kristin Kasperse

I många år var Hans Fahlén, 57, en av TV4:s mest väletablerade programledare, med program som När och fjärran och Fångarna på fortet på meritlistan. Att han dessutom var ihop med den folkkära Kristin Kaspersen, 51 gjorde honom inte mindre intressant. Redan i början av -90-talet träffades han och Kristin första gången, då de jobbade med programmet Station Åre på ZTV. Men det klickade inte då. Kristin inledde ett förhållande med Martin Lamprecht och fick sonen Filip. Men 2001 utvecklades vänskapen till kärlek och 2003 gifte sig Hans och Kristin. Dessvärre slutade det med skilsmässa 2008.

Annons

Se också: Svenska programledarna då och nu

Svenska programledarna då och nuBrand logo
Svenska programledarna då och nu

Annons