Kenny Bräcks liv med nygamla kärleken – efter stökiga skilsmässan

Kenny Bräck

TT

Efter en utdragen rättstvist med exhustrun har racelegendaren Kenny Bräck hittat kärleken igen – i en gammal tonårsförälskelse.
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär
0:39

Efter reklamen: Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär

(0:39)

Slå på ljud

Den sjunde säsongen av Superstars på Kanal 5 och Discovery+ närmar sig sitt slut, men det finns fortfarande många nervkittlande grenar kvar för idrottslegendarerna att ta sig igenom.

I veckans avsnitt gästas de av racerikonen Kenny Bräck, 57, som utmanar de kvarvarande atleterna i go-kart.

Bräck är en av Sveriges största motorstjärnor genom tiderna och slog igenom när han tog hem Indycar-mästerskapet 1998, och året efter vann han som första svensk det prestigefyllda Indy 500-loppet.

2003 var Kenny Bräck med om en fruktansvärd krasch på Texas Motor speedway. Han fördes till sjukhus och väl där kunde läkarna konstatera att han hade frakturer på ryggkotor, lårbenet och komplicerade frakturer även på båda vristerna. Han drabbades drabbades han av en blodpropp och läkarna tvingades operera bort gallblåsan.

Mot alla odds klarade han sig, och kunde till och med göra comeback två år senare.

I dag är han testförare på biltillverkaren McLaren och har hjälpt unga och lovande förare, bland annat Marcus Ericsson som är den enda andra svensken som vunnit Indy 500.

Kenny Bräck utgår från London i England. Där har han bott sedan 2009, och har ett sommarhus i födelseorten Glava som han håller på att piffa upp.

Miljontvisten med exfrun

Tidigare var motorstjärnan gift med Anita Bräck. De träffades 1992 och gifte sig åtta år senare. Men 2015 bröt de upp, och det blev inledningen på en utdragen och omskriven ekonomisk tvist rörande 127 miljoner kronor.

Kenny Bräck gavs enligt ett domstolsbeslut runt 116 miljoner kronor och Anita Bräck fick sex miljoner kronor, resten gick till att bekosta bodelningen. Hon överklagade domslutet och enligt Daily Mail fick hon rätt till mer än de sex miljonerna kronorna.

Kenny Bräck och exhustrun Anita.

Gunilla Kinn / TT

I en intervju med Expressen från förra året berättar Kenny Bräck att han lagt tvisten bakom sig, även om det så klart var en tuff period.

– Det jobbiga var inte medierna, det var att gå igenom en skilsmässa med allt vad det innebär. Och det blir inte bättre av att England har ett så förlegat rättssystem när det gäller såna grejer. Jämför man till exempel med Sverige brukar det ta sex månader innan saker är mer eller mindre utredda, min process i England tog sju år. Och det kan du förstå att det är ganska lång tid, säger han till tidningen.

Återförenad med gamla kärleken

I samma intervju berättar han om en ny kärlek som kommit in i hans liv. Eller nygammal – turturduvorna hade nämligen en relation i sena tonåren.

– Ja, det är väldigt fint faktiskt. Jag är tillsammans med en engelsk tjej som jag träffade här i England när jag var 19-20 år. Vi tillbringade lite tid ihop då. Men min karriär for i väg och hennes också, hon höll på med fälttävlan, säger Kenny Bräck och fortsätter:

– Sen föll det sig inte bättre än att hon också separerade för en tre, fyra år sen. Av någon anledning fick vi kontakt med varandra något år senare, vi började träffas och vi har varit ett par i ett par år nu. Man vet aldrig vart livet tar en.

Kenny Bräck har barnen Karma och Rocco.

Foto: TT