Kikki Danielsson avslöjar tidigare okända sidor av sig själv i kommande boken

Porträttbild på Kikki Danielsson mot en blå bakgrund.

Foto: Karin Törnblom//TT

Kikki Danielsson har bråda dagar. Inte bara släpper hon snart ny musik – hon är dessutom aktuell med en ny bok som sägs avslöja saker om artisten som vi tidigare inte känt till.

I 50 år har Kikki Danielsson underhållit och roat oss svenskar – som dansbands- och countrysångerska, i Melodifestivalen och i mängder av tv-produktioner. Otaliga gånger har hennes låtar legat högt upp på Svensktoppen och hon har både gjort sig känd som soloartist och som en del av större konstellationer, som när hon gjorde succé med Kikki, Bettan och Lotta i början av 2000-talet.

Se video: 4 saker vi älskar med Kikki Danielsson
1:21

Efter reklamen: Se video: 4 saker vi älskar med Kikki Danielsson

(1:21)

Slå på ljud

Men livet i strålkastarljuset har inte bara varit positivt. Kikki har i flera intervjuer berättat om bland annat de sexuella trakasserier hon fick utstå under åren som dansbandssångerska och hur hon i ånga år brottats med olika hälsoproblem.

Kikki Danielssons nya album och bok

Just nu verkar det dock gå väldigt bra för Kikki Danielsson som har mycket på gång. I mitten av november släpps hennes kommande album, Ängel med sorgkant, och redan nu har några av låtarna släppts som singlar. Dessutom kommer boken Du vet ingenting om mig ut den 25 oktober. Den är skriven tillsammans med Kikki Danielssons mångårige kollega och vän Sören ”Sulo” Karlsson och sägs avslöja saker vi tidigare inte känt till om den folkkära artisten.

Så beskrivs boken ”Du vet ingenting om mig”

På bokjätten Bokus hemsida beskrivs boken som ”en resa genom ett liv där lycka och framgång alltid balanserat på kanten av den stora avgrunden”. Från artistens radhus hemma i Bollnäs får läsaren följa både hennes återblickar på den 50 år långa artistkarriären och hennes funderingar kring vardagslivet.

Låtarna vi sjungit helt fel text till

Så här står det om boken:

”På ett naket och öppenhjärtigt sätt låter hon sitt okända liv, skuggorna och det trasiga få komma fram i ljuset så helheten äntligen blir synlig. En bok om livet och den ändlösa strävan efter att våga och kunna älska sig själv. Sulo Karlsson tecknar ett porträtt av en av våra mest älskade artister genom att med försiktighet avtäcka människan bakom den stora stjärnan.”

Kikki Danielsson ser fram emot boksläppet

På Instagram skriver Kikki själv om den kommande boken och som vanligt skojar hon till det lite:

”Nu händer det grejer! Snart kommer den bok som jag har skrivit ihop med min kompis Sulo Karlsson. Den har fått titeln ”Du vet ingenting om mig” och innehåller allt du inte visste om Kikki Danielsson och sånt som även var nytt för mig.”

Hon fortsätter:

”Det är både spännande och lite nervöst att snart låta er ta del av mina hemligheter, men jag hoppas ni är lika nyfikna som jag”.

Och visst verkar hennes följare se fram emot boksläppet. Kikki har fått mängder av kommentarer och glada tillrop sedan hon gick ut med nyheten. Många har skrivit att de redan förbeställt boken och artistkollegan Uno Svenningsson kommenterar nyheten med ett rött hjärta.