Kikki Danielsson om nya hälsoresan: ”Jag ska klara det”

Kikki Danielsson står på scen i en rosa kavaj.

Foto: TT

Hon är en av de mest folkkära artisterna i Sverige och har en lång karriär bakom sig. Nu tar Kikki Danielsson ett nytt steg i livet – det berättar hon på Instagram.
”Jag tröttnade på att bara ligga i soffan å deppa, jag bestämde mig utan att tänka speciellt länge”, skriver hon.

Att Kikki Danielsson är omtyckt och en av de mest folkära i landet märktes inte minst i somras då hon skulle vara med i TV4:s Lotta på Liseberg. På grund av den rådande coronapandemin valde hon då att stanna hemma och ställa in uppträdandet.

– Jag mår bra, är frisk och har verkligen sett fram emot att sjunga och möta tv-publiken hos Lotta på Liseberg, men på grund av omständigheterna med corona så har jag nu fattat beslutet att inte resa i sommar trots allt. Därför så väljer jag tyvärr att inte medverka i år, berättade Kikki Danielsson i ett pressmeddelande då.

Det gjorde många tittare besvikna. Hon var förresten saknad redan innan den inställda medverkan. Under ett tidigare avsnitt kom Lotta Engbergs gamla parhäst Elisabeth ”Bettan” Andreassen och hälsade på. De tre har ju uppträtt tillsammans tidigare, med Vem e’ de’ du vill ha, som framfördes på Melodifestivalen 2002 och slutade på en tredjeplats. Det gjorde att tittarna hade hoppats på att få se trion fulländad med Kikki, men så blev det alltså inte.

Nya livsbeslutet

”Soldoktorn” om kärlekssemestern med Lotta Engberg

Nu har Kikki-fansen fått något annat att jubla över – och den här anledningen är mer av det personliga slaget. Kikki Danielsson har nämligen bestämt sig för att göra en hälsoresa.

”Nyss hemkommen efter 3 veckors vistelse på vikt- å träningsläger i Föllinge. Det var tufft! Jag tröttnade på att bara ligga i soffan å deppa, jag bestämde mig utan att tänka speciellt ‘Dax att Kämpa för att Leva och inte nöja sig med att Överleva’, var min enda tanke”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

”1-2 timmars låg- eller högintensiv varje dag+promenader. Ibland kändes det som om man skulle svimma eller kräkas, men samtidigt blev jag peppad av 20-talet andra som jobba å slet”, skriver Kikki Danielsson.

Hon menar också att lägret var början på det nya livet och att den egentliga resan tar sin start nu.

Anja om början av relationen med Filippa: ”Lätt generad”

”I Föllinge gjorde jag en Kickstart å fick lära mig, hur det går till, att förändra sitt liv. Jag har nu rensat ut från kylskåp, frys å skafferi å ersatt med nya nyttiga saker. Tänk OM det kunde gå vägen, och jag är fast besluten att jag SKA klara det!”, skriver Kikki Danielsson.

Stöttas av följarna

I kommentarsfältet blir artisten påhejad av sina följare.

”Stort lycka till! Det klarar du galant. Med humor kommer man långt. Och det har du gott om”, skriver en person.

”Klart du fixar det .. det sitter i ditt huvud och du verkar ha bestämt dig. Kämpa på”, skriver en annan.

Och en tredje skriver: ”Heja dig… håller på dig”.

Carina Bergfeldt tar över Skavlan
Sånt är livet-sångerskan Anita Lindblom död