Kikki Danielssons stora familjelycka efter sjukdomstiden

Kikki har blivit farmor

Foto: TT

Kikki Danielsson har barnen Emma och Viktor sedan ett tidigare äktenskap med musikern Kjell Roos.
Den senaste tiden har hon inte haft möjlighet att träffa sonen och dottern på grund av den rådande pandemin.
Nu berättar dansbandssångerskan om den stora familjelyckan.
– En sån glädjekick, skriver Kikki på Instagram.

Artisten Kikki Danielsson, 68, blev känd för svenska folket redan på 70-talet. Sedan dess har hon deltagit i Melodifestivalen hela tio gånger och levererat hits som exempelvis Dag efter dag och Bra vibrationer.

Kikki har inte bara medverkat i musiktävlingen själv. 2002 ställde hon sig på scen tillsammans med Lotta Engberg, 57, och Elisabeth Andreassen, 62, och framförde låten Vem e’ de’ du vill ha. Gruppen Kikki, Bettan & Lotta var aktiva fram till år 2004 men återförenades tillfälligt 2012 för att uppträda på Lotta på Liseberg.

De senaste åren har Kikki Danielsson släppt ett par singlar samt ställt upp i diverse tv-program, bland annat Så mycket bättre. I början av 2020 valdes dansbandssångerskan in i Melodifestivalens Hall of Fame.

Kikki Danielssons plötsliga insjuknande

I våras skulle TV4-tittarna ha fått se Kikki i Stjärnornas stjärna. Deltagarna skulle ta sig an genren dansband och Kikki kallades då in som coach.

Strax innan direktsändningen drog igång meddelade TV4 att Kikki inte kunde medverka i programmet på grund av sjukdom. Hon ersattes då istället av Arvingarna-sångaren Casper Janebrink, 50.

Veckorna som följde valde Kikki att hålla sig hemma för att skydda sig själv och andra från en eventuell coronasmitta. Att vara isolerad från omvärlden samt inte kunna träffa sina barn har varit påfrestande för Kikki.

”Nu är jag SÅ trött på mig själv. Har inte fått NÅT vettigt gjort på 2 dagar, har med andra ord tappat fart, tid och ork”, skrev Kikki på Instagram i april.

Relationen till ex-maken Kjell Roos

När det kommer till privatlivet var Kikki Danielsson gift med Kjell Roos musikern Kjell Roos, 64, mellan 1984 och 1999. Tillsammans har de barnen Emma Roos, 34, Viktor Roos, 29. Kikki har en god relation till ex-maken än idag, vilket hon berättade när hon gästade Morgonpasset i P3 förra året.

– En del kan inte sitta i samma rum bara för att dom är skilda. Vi samlas varje jul hos min dotter och varje födelsedag hemma hos den som fyller år, sa hon då.

Att hitta kärleken på nytt är ingenting som verkar intressera Kikki.

– Det finns ingen för mig. Det har jag konstaterat, förklarade hon vid tillfället.

Första orden om stora familjelyckan

Kikki Danielsson har en väldigt nära relation till sina barn. När hon har varit med i Melodifestivalen har sonen och dottern dykt upp i publiken för att stötta sin mamma.

Nu visar det sig att familjen har fått tillökning. I ett inlägg på Instagram avslöjar Kikki att Viktor har blivit pappa och att hon därmed har blivit farmor.

”JAPP!! Så blev jag då Farmor. Min ”lilla Bebis”, 29 år, ca 1,90 cm lång fick sin egen Bebi. En sån Glädjekick mitt i all Corona-Kaos, kändes efterlängtad. Nu ska vi bara hitta ett bra sätt att kunna träffas på”, skriver Kikki Danielsson intill en bild på sonen och det nyfödda barnbarnet.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Sofia Wistam om dotterns sjukdom
Dagny Carlssons ord om hälsan efter olyckan
Lotta Engbergs familjelycka med ex-maken Patrik Ehlersson