Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Kristin Kaspersen tar paus för att sörja Lill-Babs i fred

24 jul, 2019 
Redaktionen
Porträtt av Kristin Kaspersen i vacker miljö
För drygt ett år sedan somnade en av Sveriges mest folkkära artister in. Barbro "Lill-Babs" Svenssons döttrar har varit öppna med sin sorg och har flera gånger berättat att de uppskattar all kärlek som svenska folket visat dem. Nu ber Kristin Kaspersen om tid att få sörja själv.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Lill-Babs dotter Kristin Kaspersen dansade loss i årets upplaga av Let’s dance och tog till slut hem hela tävlingen. Men efter strålkastarna från dansscenen slocknade har Kristin dragit sig undan. Förutom invigningen av Lill-Babs museum i Järvsö på nationaldagen då hon och systrarna var på plats. Ända sedan Lill-Babs gick bort har Kristin via sin Instagram ventilerat om sorgen och beskrivit på ett träffande sätt hur det känns att förlora sin mamma.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Kristin Kaspersen med sin mamma, bilden är tagen 1973 på Järvsö.
Kristin Kaspersen med sin mamma, bilden är tagen 1973 på Järvsö.

Kristin har också ett flertal gånger berättat hur mycket hon uppskattar när människor runt om i Sverige delar med sig av vad hennes mamma har betytt för dem. Men ett fullspäckat år utan någon egentlig tid för sin egna sorg har satt sina spår och nu har Kristin gått ut på Instagram och bett om att få sörja ifred.

Annons

Hon börjar inlägget med att skriva att hon inte hade tänkt att skriva något om sin mamma på ett tag, just för att hon vill ha sin sorg till sin mamma och sina barns mormor för sig själv. Men hon fortsätter med att skriva att hon vill göra inlägget för att förklara hur hon känner och varför det känns viktigt.

Ville dra sig undan

”Det har varit ett sorgeår men också ett fantastiskt fint år. Mycket tack vare er alla där ute som kommer fram och berättar så fantastiska historier om min mamma Lill-Babs. Det har varit så skönt att dela sorgen med er. När sommaren kom och vi systrar med hjälp av familj och vänner fick klart Lill-Babs museum så ville jag dra mig undan. Jag vill komma nära sorgen till min mamma. Det är svårt att få vara i den sorgen själv när jag delar sorgen med så många.”

Hon fortsätter med att berätta om en kvinna som kom fram till henne under gårdagen och visade upp en bild på Lill-Babs och berättade fina historier om henne.

”Jag ville så gärna lyssna, krama henne och ta emot den kärlek som hon gav men jag kunde inte riktigt. Jag var inte där. […] Jag är så tacksam för all kärlek ni ger när ni berättar om Lill-babs. Jag vill fortsätta höra era berättelser, men kanske inte just nu.”

Lill-Babs och Kristin Kaspersen

Kristin avslutar med att skriva om saknaden av att inte kunna krama eller ringa sin mamma och att hon nu behöver en paus för att kunna sörja själv.

Annons

”Jag saknar mina barns mormor, det gör att jag har svårt att ta hand om er saknad av Lill-Babs. Jag hoppas ni förstår. Det är bara en period. För ni alla betyder så mycket. Jag bara pausar Lill-Babs en liten stund. Jag saknar Lill-Babs också. Men just nu saknar jag mest min mamma och den fantastiska mormor hon är. Och jag vill omfamna mig själv i det en stund.

Så förlåt du fina kvinna som kom fram igår. Jag var inte riktigt där. Men tack för den kärlek du gav mig. Jag är snart tillbaka och delar minnen med er när ni kommer fram. Men ska bara krama mamma först. Och som jag kramar henne. På morgonen, i bilen, när jag håller i mobilen och vill ringa och få råd, när jag skrattar och vill dela skrattet med henne.”

Se Kristin Kaspersens inlägg här:

Av Emma Sandberg/Svenskdam.se

Foto TT

Annons