Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Kristin Kaspersens tankar om att hamna i klimakteriet

14 mar, 2022 
Saga Pettersson
Fotograftt
Kristin Kaspersens tankar om att hamna i klimakteriet
Kristin Kaspersen har tidigare pratat om att hon omfamnar att bli äldre likväl som hennes rynkor som kommit med åren. Nu delar hon med sig av sina tankar kring att hamna i klimakteriet, och slår fast att hon med tanke på sin ålder borde vara där snart, om hon inte redan är det.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: Här är Kristin Kaspersens stilresa genom årenBrand logo
TV: Här är Kristin Kaspersens stilresa genom åren

Kristin Kaspersen driver podcasten Nyfiken på där hon vecka efter vecka bjuder in gäster som hon är nyfiken på att veta mer om. I det senaste avsnittet för hon besök av läkaren Helena Graflund Lagercrantz som är specialiserad inom gynekologi. De samtalar om sådant som kan drabba kvinnan så som klimakteriet, pms och pcos – och varför kroppen reagerar som den gör.

Tankarna om att hamna i klimakteriet

Kristin själv vet inte om hon är i klimakteriet, men reflekterar nu över att hon med tanke på sin ålder borde vara där.

Annons

– Jag är ändå 52, och tycker att jag borde vara där kanske. Men jag har ingen aning. Jag har inte fått några vallningar eller så, säger hon i podcasten.

Helena Graflund Lagercrantz förklarar att 25 procent av alla kvinnor inte känner av några symptom under klimakteriet, och Kristin Kaspersen hoppas på att hon är en av dem.

Kristin Kaspersen omfamnar sina rynkor

Att åldras är ingenting som skrämmer Kristin Kaspersen, hon omfamnar det likväl som sina rynkor. I ett inlägg på Instagram skrev hon för ett tag sedan om sina tankar om just rynkorna som kommit med åren:

”Jag ser en bild på mig själv och första tanken jag får är ”men åh vilka vackra rynkor jag har runt ögonen, va fin jag är med dom”. Jag blev så innerligt glad över den genuina och direkta tanken och känslan. För tänk vad jag måste ha skrattat mycket i mitt liv som gett mig dessa vackra rynkor”, skriver hon och fortsätter med positiva ord som vi alla borde ta med oss:

Annons

”Förstår inte varför man pratar om anti-aging. Är det något vi inte kan påverka så är det att bli äldre. Det är ju vackert. Som min kompis Calle sa ”det osar erfarenhet”. Så fin komplimang! Jag passar ju skitbra i mina rynkor! Snyggt tycker jag iallafall. Och det är det viktigaste!”.

Kristin Kaspersen med sina två söner Filip Lamprecht och Leon Fahlén.
Kristin Kaspersen med sina två söner Filip Lamprecht och Leon Fahlén.

Sönerna håller på att flytta ut

Annat som skett i takt med att hon blivit äldre är att även sönerna blivit det, och därför är på väg att, eller redan har, flytta ur hennes hem. Men inte heller det är någonting Kristin grämer sig för, trots att hennes kärlek till sönerna Filip och Leon är enorm.

Annons

– Vi älskar ju att ha våra barn hemma, men jag tycker att det är så roligt det här med att det sägs att det är så svårt att klippa banden. Jag ba ’nej, nej nej, absolut inte’, säger Kristin vidare i det senaste podcast-avsnittet.

– Det handlar inte om att man inte älskar sina barn, men inte ska man ha sina barn hemma hela livet, konstaterar läkaren Helena.

Kristin Kaspersen har haft sina barn hemma i 25 år, och gör klart att det nu finns tid till så mycket annat än under tiden båda sönerna bott hemma.

– Det är klart att det blir annorlunda, man är van vid att vara behövd hela tiden, säger hon.

Se också: 10 saker du vill veta om Kristin KaspersenBrand logo
Se också: 10 saker du vill veta om Kristin Kaspersen
Annons