Lasse Åberg har två barn – det gör Max och Anna i dag

Lasse och Inger Åberg

Foto: Charles Hammarsten/Jeppe Gustafsson / TT

Lasse och Inger Åberg har två barn ihop.
Anna och Max heter de, och det här sysslar de med i dag!

En av många älskade tv-traditioner under jul- och nyårshelgerna är klassikern Sällskapsresan från 1980. Filmen sågs av över två miljoner svenskar när den gick på bio och återkommer nu varje år på TV4 i mellandagarna.

Se också: Här platserna från dina favoritjulfilmer - som du kan besöka i verkligheten
1:34

Efter reklamen: Se också: Här platserna från dina favoritjulfilmer - som du kan besöka i verkligheten

(1:34)

Slå på ljud

Huvudmannen bakom succén, Lasse Åberg, får väl beskrivas som en legendar inom svensk underhållning. Förra året fyllde han själv 80 år, och hyllades stort för alla sina åtaganden.

Lasse Åberg om äktenskapskrisen: "Skäms lite"

Förutom att skådespela och skriva och regissera filmer är Lasse Åberg bland annat konstnär, grafisk formgivare och musiker. Dessutom är han pappa till en dotter och en son.

Inger och Lasse Åberg.

Inger och Lasse Åberg har kilat stadigt sedan 1965.

Karin Törnblom/TT

Han är sedan 1965 gift med Inger Åberg. De bor tillsammans i en villa i Fånäs, vid Bålsta. Inger är också konstnär, och jobbar med textilier. Deras museum ligger ungefär en kilometer ifrån bostaden, och den driver familjen tillsammans med andra personer.

Därför håller Lasse Åberg familjelivet hemligt

Trots att Lasse Åberg har synts lite överallt i så många år håller han sitt privatliv för sig själv. Det här berättar han om i en intervju med Aftonbladet.

– Den intressanta biten är yrkesbiten. Jag tror vi gjort ett hemma hos-reportage, i Femina, när Inger var 20 och jag 25. Sedan har vi hållit oss borta från det. Jag får skäll av barnen också om vi viker ut oss, säger han till tidningen och fortsätter:

– Eller barn och barn… vi har ju inte bara barnbarn utan till vår stora glädje har vi även fått uppleva barnbarnsbarn. Det är vasst.

Sonen Max Åberg följer i pappas fotspår

Sonen Max Åberg, född 1965, syns dock till lite titt som tätt på Åbergs museums Instagram. Han är nämligen grafisk formgivare där. Dessutom håller han emellanåt i guidade turer på muséet. Han har också ett eget företag där han hjälper andra med allt möjligt inom grafisk design.

Anna Åberg, född 1967, håller lägre profil. Men hon var faktiskt med i Stig Hellmer-filmen Den ofrivillige golfaren från 1991. Där hade hon en statistroll som ”galleribesökare”. Emellanåt hjälper också hon till på familjemuséet.