Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lasse Lindroth fick aldrig träffa sin dotter – dog 3 veckor efter sitt bröllop

22 aug, 2023 
Aino Oxblod
Lasse Lindroth var det svenska standup-undret som inte fick bli mer än 26 år gammal.
Tre veckor efter sitt bröllop, och sex månader före sin dotters födsel, omkom komikern och skådespelaren i en tragisk olycka.
– Det gör mig glad att folk kommer ihåg honom, har Lasses dotter Olivia Lindroth Steinwall sagt till Aftonbladet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Se också: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Svenska komikern Lasse Lindroth var bara sex månader gammal när han adopterades från Iran och kom till sina svenska föräldrar i Täby i Stockholm. När han hade passerat 20 började han bli allt mer omtalad som komiker, och tillsammans med Adde Malmberg, Babben Larsson och Lennie Norman blev Lasse Lindroth en av frontfigurerna för humorklubben SUCK. Efter att ha varit konstnärlig ledare för en teatergrupp i hemorten Täby valde Lasse dock att fokusera på att vara författare och komiker.

Annons

1995 släpptes boken Däringa änglar bor, som följdes av tre andra böcker de kommande åren. Samtidigt utvecklade han sitt hyllade alter ego Ali Hussein, och gjorde succé genom att skämta om främlingsfientlighet och vardagsrasism. Lasse hann också göra flera skådespelarjobb, och syntes bland annat i fyra Beck-filmer.

Världen låg för Lasse Lindroths fötter i juli 1999 – han hade precis gift sig med sin kärlek Emma, som var gravid med deras första barn, och rönte allt större framgångar som komiker. Men bara 26 år gammal tog livet slut, när Lasse på väg hem från en föreställning i Norge omkommer i en tragisk trafikolycka där han krockar med en buss.

Annons

Lasse Lindroth hyllades i dokumentär

Sex månader senare föddes dottern Olivia, som aldrig fick träffa sin pappa. 2019 kom det en dokumentär om Lasse Lindtroth på SVT, Allt för ett skratt. I samband med det berättade Olivia Lindroth Steinwall om sin uppväxt utan komikerpappan.

– Jag har vuxit upp med att veta om det. Men jag har inte saknat att ha en pappa i livet, det har jag ju haft. Jag har två pappor. Jag vet ju inget annat, sa Olivia till Aftonbladet.

Olivia Lindroth Steinwall.

Efter Lasses olycka gifte Emma så småningom om sig, och Olivia fick två yngre halvbröder, och har adopterats av sin bonuspappa.

Annons

Att Lasse Lindroth påverkat så mycket att han är ihågkommen efter 20 år är något Olivia är stolt över.

– Det gör mig glad och stolt att folk kommer ihåg honom, att man fortfarande pratar om honom.

Annons