Leif Andrées ord efter skilsmässan från Sophia: ”Att skiljas är värre än att dö”

Leif Andrée Sophia Artin

Foto: TT

Det var tidigare i år som skådespelaren Leif Andrée och Sophia Artin skilde sig. Nyligen talade Leif ut om den smärtsamma tiden efter skilsmässan:
– Jag är fortfarande ganska ledsen.
Se också: Casper Janebrink skiljer sig med hustrun Helena – egna orden
0:41

Efter reklamen: Se också: Casper Janebrink skiljer sig med hustrun Helena – egna orden

(0:41)

Slå på ljud

Efter 30 års äktenskap valde skådespelaren Leif Andrée och teaterchefen Sophia Artin att gå skilda vägar. Det var i mars som Expressen kunde avslöja att paret hade lämnat in en äktenskapsskillnad.

Leif om sorgen efter seperationen

Idag har det gått ett halvår sedan Leif och Sophia valde att gå skilda vägar. Men i en intervju med Expressen berättar Leif att han fortfarande känner sorg över separationen.

– Om man ska vara riktigt ärlig, vilket jag tycker att man får vara, så är det inte roligt. Det är 30 år av sitt liv. Det var som min terapeut sa: ”Det är 75% av ditt liv om man räknar bort barndomen”. Jag är fortfarande ganska ledsen, jag håller på att komma över det. Men det finns ett uttryck: ”Att skiljas är värre än att dö”, och det kan jag skriva under på faktiskt, säger Leif.

På frågan om de sorgsna känslorna kring separationen har blivit bättre svarar han ärligt:

– Lite bättre har det blivit. Problemet är att jag älskar henne fortfarande, hade jag inte gjort det så hade det varit enkelt, säger han till tidningen.

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius separerar efter sju år tillsammans

”Det är inte så jävla enkelt”

Redan 2020 berättade Sophia för Leif hur hon kände angående deras relation – något som kom som en chock för honom. Men efter många vändor fram och tillbaka bestämde sig paret att det var bäst att skiljas åt. Leif berättar att han idag mår bättre, att han går i terapi och pratar med vänner. Men att sorgen fortfarande finns kvar inom honom.

– För min del är det sorgligt, jag har fortfarande en stor sorg. Vi är som ett träd som vuxit samman, och så ska man kapa grenarna, det är inte så jävla enkelt, säger Leif.

Niklas Strömstedts fina kärlekshyllning till Jenny Strömstedt