Leif Mannerström: Såsen står i centrum

Leif Mannerström såsen står i centrum i min matlagning
Här får vi ta del av Leif Mannerströms bästa knep för att förgylla middagarna och får veta vem han allra helst har som middagsgäst.
Annons
Leif Mannerström i kockrock.

Som jurymedlem i Sveriges Mästerkock har Leif Mannerström blivit en mycket folkkär profil. Foto: Tomas Yeh

5 snabba frågor till Leif Mannerström

Har du några knep för hur man gör helgmiddagen lite extra lyxig?

– Duka fint, gärna med tända ljus och fina blommor. Det är min hustru proffs på! Servera gärna en trerätters middag. Det behövs inga exklusiva råvaror men tillred med omsorg.

Vad bjuder du helst på när du får gäster?

– Jag bjuder gärna på en god drink med passande tilltugg som oftast intages i vårt kök där matlagning pågår samtidigt. Och vi pratar igenom vad som ska bjudas på tillsammans med gästerna.

Annons

– Jag inleder gärna med en god soppa och fortsätter med fisk eller kött där såsen står i centrum och med mycket grönsaker till. Sedan gärna en bit blåmögelost med ett litet glas portvin till och som dessert föredrar jag något med citrus.

Vem är din drömgäst?

– Min fru såklart!

Vad har du alltid hemma i kylskåpet?

– Ansjovis, dijonsenap, smör, tomatpuré, grädde, kapris, parmesan och pecorino-ost.

Vad är kriterierna för en riktigt bra helgmiddag?

– Fin dukning, vällagad mat och människor som trivs tillsammans.

Annons

Av Lina Lundström

Här är en trerätters helgmeny med inspiration från Mannerström:

Drink med tilltugg:

Förrätt:

Varmrätt:

Dessert:

Krämig cheesecake med apelsin eller Tiramisu med apelsin och fikon

Läs också:

Mer nöjesinnehåll från allas.se:

Dela på:

Annons

Laddar