Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lena Olins dotter Tora Hallström om att växa upp med kända föräldrar

15 jul, 2022 
Saga Pettersson
Fotograftt
Lena Olins dotter Tora Hallström om att växa upp med kända föräldrar
I höst ser vi mor och dotter i filmen Hilma, om Himla af Klints liv. Nu berättar Tora Hallström hur det är att jobba ihop med sina föräldrar – och hur uppväxten med Lena Olin och Lasse Hallström påverkat henne.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
VIDEO: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
VIDEO: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

Tora Hallström är dotter till skådespelaren Lena Olin och regissören Lasse Hallström, och föräldrarnas yrkesval och karriärer fick Tora ta del av direkt. Redan när hon var tre månader gammal fick hon följa med på olika filminspelningar.

Och att hänga med sina föräldrar på inspelningar gjorde hon inte enbart som ung, eller som nu när hon spelar mot mamma Lena i filmen Hilma som är regisserad av pappa Lasse. Hon har redan medverkat i två av sin pappas filmer.

Var inte självklart att gå i samma fotspår som sina föräldrar

Men att hon skulle ta samma väg som sina föräldrar var inte alls självklart. Hon har en examen i ekonomi vid Princeton University och har arbetat inom finansvärlden.

Annons

– När man växer upp med två kreativa och känsliga föräldrar blir man tvungen att lägga band på sig själv, sina känslor och sin egen nervighet. Jag pluggade matte och ekonomi i stället, för att hitta något eget. Och även om jag alltid älskat det jag gjort, så har det känts som om någonting saknats. Första dagen på inspelningsplatsen var det som om allt föll på plats, säger Tora i en intervju med Damernas värld, som hon gör tillsammans med mamma Lena Olin inför premiären av Hilma.

Snart ser vi alltså mor och dotter spela mot varandra i filmen om Hilma af Klint, som har premiär i höst, och Tora ser fördelar att jobba ihop med sina föräldrar.

– Det är så klart en oerhörd trygghet att få göra sin första stora rolltolkning omgiven av människor som vill en väl och är totalt uppriktiga. Pappa skulle aldrig jamsa med och ge beröm utan att mena det. Och i slutändan har vi haft samma mål, att göra en bra film, och då blir man väldigt sammansvetsade, säger Tora till tidningen.

Lasse Hallström gör filmen om konstnären Hilma af Klint med sin fru Lena Olin och dotter Tora Hallström i huvudrollerna.
Lasse Hallström gör filmen om konstnären Hilma af Klint med sin fru Lena Olin och dotter Tora Hallström i huvudrollerna.

Lena Olin jobbade aldrig med sina föräldrar

Lena Olin, har likt sin dotter Tora vuxit upp i en skådespelarfamilj. Men hon å andra sidan har hon aldrig jobbat ihop med sina föräldrar. Något som gör henne extra imponerad av sin egna dotter.

SE OCKSÅ: Kändisbarnen som är bästa vänner – tack vare sina föräldrarBrand logo
SE OCKSÅ: Kändisbarnen som är bästa vänner – tack vare sina föräldrar

– Jag jobbade aldrig med mina föräldrar, men om någon av dem satt i salongen blev jag som tre år igen, jag kände mig så liten och hade svårt för att agera. Jag är glad över att det inte drabbade Tora, hon körde sitt race oavsett. Det var härligt att se, säger Lena Olin till Damernas värld.

Foto: TT

Annons