Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lena Philipsson om männen hon mött under åren: ”Varit en strid ström”

18 mar, 2022 
Saga Pettersson
Lena Philipsson
Den annars väldigt privata Lena Philipsson debuterar nu som författare och bjuder in läsarna till sitt liv i boken I händelse av min död. När hon nu gästar Bergfeldt berättar hon att ett av kapitlen heter Killar, killar, killar, och kommer att handla om ja, killar genom åren.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minnsBrand logo
Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minns

L

ena Philipsson är just nu aktuell med både sin scenshow som hon turnérar med runt om i landet, och att debutera som författare. Boken I händelse av min död handlar om artisten själv. I ett pressmeddelande som gick ut tidigare i år sa hon:

– Den här boken handlar om mig själv och om vem jag är och hur jag tänker. Jag har ju alltid varit väldigt privat av mig, ja, rentav hemlig, och det här är ett sätt att dra undan förlåten och bjuda in läsaren till min hjärna.

Den 12 maj kommer vi kunna köpa boken ute i butik, och i ett inlägg på Instagram har hon berättat att hon länge funderade på att skriva en bok, innan det blev verklighet.

”Jag har funderat en tid på att det skulle vara kul att skriva en bok. Och under 2021 blev det plötsligt av, fantasi förvandlades till verklighet”.

Lena Philipsson om killarna under åren

Nu gästar hon Bergfeldt på SVT, och pratar bland annat om boken som kommer i maj, och om vad hon som yngre sysselsatte sig med under uppväxten i Vetlanda.

Annons

– Ja vad gjorde man på den tiden… Det fanns ju ingen dator, ingen mobiltelefon, det fanns ju inte så mycket att göra i en liten stad. Det fanns en fast telefon hemma typ, så man ägnade sig åt att vara ihop med människor, säger Lena Philipsson.

Carina Bergfeldt påpekar att ett av kapitlen i boken heter Killar, killar, killar.

– Jag just det, ja precis. För det var ju det man hade att göra, svarar Lena.

– Är det någon av killarna som sticker ut? undrar Carina Bergfeldt, varpå Lena svarar:

– Det har varit en strid ström.

Skammen över löpsedlarna

Men som hon själv sagt, privatlivet och alla killar som kommit och gått i hennes liv har hon under åren legat lågt med. Som en av Sveriges största artister hamnar man på löpsedlarna ändå, och hon berättar nu om skammen hon känt över just det.

– När det är jobbiga grejer på löpsedlar så har jag tyckt att det varit genant. För jag har ju alltid dolt mitt privatliv, och då är det som att någon slänger upp det på bordet. Och då är det förenat med skam, misslyckande, inte vara sämst och så där, med det sagt så kan skam vara en bra drivkraft också, för då måste jag se till att något blir tillräckligt bra, säger hon i Bergfeldt.

Lena Philipsson är mamma till två, dottern Saga och sonen Noa, som hon fick under äktenskapet med Måns Herngren under 90-talet.

Lena Philipsson med dottern Saga Herngren 2015.
Lena Philipsson med dottern Saga Herngren 2015.
Annons