Lill-Babs döttrar skriver bok tillsammans om sin mamma

Lill-Babs och hennes döttrar

Foto:TT

Nu blir Barbro ”Lill-Babs” Svenssons liv en bok – författad av hennes tre döttrar.
I vår kommer boken Vår mamma Lill-Babs, där artistens tre barn ger sin bild av ikonen.
”Vi delar med oss av berättelser och bilder bakom kulisserna i såväl turné- som familjeliv och vi visar bilder som aldrig tidigare delats med allmänheten”, skriver Kristin Kaspersen.

I vår har det gått fyra år sedan den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort, 80 år gammal. Nu väljer hennes tre döttrar Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen att skriva en bok som sin ikoniska mamma – döpt till just Vår mamma Lill-Babs.

I ett inlägg på Instagram berättar Kristin Kaspersen om beslutet för systrarna att skriva om sin mamma.

”Min mamma Lill-Babs! Vår mamma Lill-Babs! Nu kan jag äntligen berätta om ett bokprojekt som jag jobbat med under några månader och som har en speciell plats i mitt hjärta. Och det är för att huvudpersonen i boken har en alldeles speciell och stor plats i mitt hjärta. Jag har sedan i våras, tillsammans med mina systrar, skrivit på boken om vår mamma. Med våra egna ord och minnen”, skriver Kristin Kaspersen.

Se också: Kristin Kaspersens stilresa genom åren

Här är Kristin Kaspersens stilresa genom åren
0:45

Efter reklamen: Här är Kristin Kaspersens stilresa genom åren

(0:45)

Slå på ljud

Kristin Kaspersen: ”Grävt i våra olika minnen”

Fortfarande kommer främlingar fram till Kristin på stan för att de vill prata om, eller hylla, hennes mamma Lill-Babs – något som fått tv-profilen att förstå hur mycket artisten har påverkat Sverige genom åren.

”Varför jag vill göra den här boken är att jag vill, om det är möjligt, låta mamma fortsätta att inspirera andra i den hon var, hur hon hanterade jobb med familjen och hur hon valde att alltid se möjligheter och det goda i livet”, skriver Kaspersen.

Den som är nyfiken på vem Lill-Babs var bakom kamerorna och utanför kändisskapet ska få svar på sina frågor, menar dottern.

”Vi har grävt i våra olika minnen och upplevelser. Vi delar med oss av berättelser och bilder bakom kulisserna i såväl turné- som familjeliv och vi visar bilder som aldrig tidigare delats med allmänheten.”