Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lotta Engberg och doktor Mikaels familjelycka: ”Vi har…”

13 apr, 2022 
Jessica Rådne
Fotograftt
Lotta Engberg kramar kärleken Mikael Sandström i en skog.
Lotta Engberg och Mikael Sandström har varit sambor i drygt ett år. I tidningen Amelia berättar tv-doktorn hur familjen har utökats med en vovve.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Lotta Engberg, 59, och Mikael Sandströms, 63, kärlekssaga är vida omskriven. Den som började med offentligt flirtande i kvällstidningarnas artiklar och ledde till att Lotta sommaren 2020 bjöd hem Mikael, varpå han föll pladask.

Se också: Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoriaBrand logo
Se också: Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoria

– Lotta hade en lång trappa som gick upp till huset. Vid halva trappan var det klart. Jag var kär, har Mikael sagt i efterhand.

Nu har de levt ihop i ett nytt gemensamt hus i Mölnlycke utanför Göteborg i drygt ett år. För tidningen Amelia berättar Mikael Sandström om sambolivet och familjens tillökning.

Mikael Sandström om sambolivet

lotta engberg, mikael sandström, hunden nova
Lotta Engberg, Mikael Sandström och hunden Nova hemma i villan i Mölnlycke utanför Göteborg.

Mikael beskriver i intervjun hur både han och Lotta har fått anpassa sig till tvåsamheten. Han hade levt ensam i 13 år när de blev ett par, hon i 6 år.

Annons

För Mikaels del handlar mycket av anpassningen om att bli mer sällskaplig. Tidigare jobbade han långa skift på sjukhus, kom hem och stängde ute omvärlden. Han var även van vid att dra sig på morgonen, något Lotta inte uppskattar.

– Lotta älskar att gå upp på morgonen. Hon undrar väl vem den dryge jäveln är som numera ligger kvar i sängen klockan nio. Lotta är mer energisk än jag och går morgonpromenad. Vi har också skaffat en hund. En kompis till Lotta skulle flytta och hann inte med hunden. Den är så snäll och fantastiskt fin, säger Mikael till Amelia.

Hunden i fråga är en leonbergertik som heter Nova. Redan i julas visade paret upp sin vovve i en hälsning på Instagram.

Doktor Mikaels insikt – hade fel

Tidigare hade Mikael förlikat sig med att hans bästa tid var över, och att livet inte skulle bjuda på några större lyckorus igen. Idag tänker han att han har haft fel, och konstaterar att sambolivet bara blir ”bättre och bättre”.

– Mellan 0 och 45 gick allt på räls för mig och sedan gjorde det inte det. Det var inte det sämsta och jag hade förlikat mig med det. Det var inte jag som tog kontakt, det var Lotta. Jag hade inte varit så aktiv, utan hade varit på middagar, på den nivån. Nu har jag kommit till insikten att min livsbetraktelse kanske inte är sann. Fasen, det kanske finns hopp ändå. Tvåsamheten blir allt bättre, säger Mikael till Amelia.

Källa: Amelia

Foto: TT

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons