Lotta Lundgrens avslöjande om relationen med Erik Haag

Lotta Lundgren och Erik Haag inför programmet Bandet och jag.
Paret Erik Haag och Lotta Lundgren pratar sällan öppet om sin relation.
Men nu väljer Lotta att prata öppenhjärtligt om sin kärlek till tv-profilen – och hur de lever tillsammans idag.

Det blev ett ramaskri när Erik Haag, 52, 2014 valde att separera från författaren Martina Haag, 55, efter att hittat kärleken i Lotta Lundgren under inspelningarna av Historieätarna. Men trots att löpsedlarna gick varma har paret själva valt att hålla ovanligt tyst om sin relation.

Den inblick vi fått i den dramatiska skilsmässan kom för det mesta från den hjärtekrossade Martina. Inte minst då hon kom ut med boken “Det är något som inte stämmer” där huvudpersonen Petras man är otrogen med annan kvinna under en tv-inspelning.

Martina Haag: ”Jag är på en bra plats i livet”

– Det är jätteviktigt att prata om skilsmässa, det är en jättestor sorg. Man förstår inte hur otroligt tungt det är att skilja sig förrän man är där. Man kan inte för sitt liv fatta hur fruktansvärt det är. Det tar så lång tid att bli glad igen, har Martina tidigare sagt om skilsmässan från maken.

Avslöjandet om Erik Haag

Men nu väljer alltså Lotta Lundgren att i podcasten Della Q prata ut om förhållandet till Erik och deras liv som särbos. Då Lotta skilde sig från sin dåvarande make Martin Johansen för att kunna vara tillsammans med Erik skaffade hon sig en lägenhet i centrala Stockholm. Där bor hon även nu de veckor som hon har sina barn, Måns och Mimmi. I podcasten berättar hon att hon även använder lägenheten som kontor de dagar som barnen inte bor hos henne.

Erik har tidigare varit väldigt hemlighetsfull kring sitt boende och pratar ogärna om sitt privatliv. Det har tidigare varit känt att han bor på en skärgårdsö men några närmare beskrivningar av huset eller hur ofta Lotta brukar vara där, finns inte.

– Jag bor varannan vecka hos Erik. Han bor i södra skärgården på en väldigt folktom ö där det i stort sett bara bor rådjur, träd och Erik, säger hon nu och fortsätter:

– Han blir verkligen jättearg om jag berättar det här, men han bor superfint. I ett väldigt gulligt 1800-talshus med ett stort växthus och en sluttande trädgård. Sen har han höns och rosor som växer överallt. Det är boende som liksom doftar privat, här ser man inte en käft på en vecka.

Lotta Lundgren om nya serien "Rapport från 2050" på SVT