Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lotta och ”Bettan” gör comeback – efter 20 år

19 maj, 2023 
Lotta Engberg och Elisabeth ”Bettan” Andreassen är tillbaka på scenen, 20 år efter genombrottet med ”Kikki Bettan & Lotta”.
– Ju äldre man blir desto roligare vill man ha det, säger Lotta Engberg till Expressen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Kikki Bettan & Lotta” tog Sverige med storm när de år 2002 tävlade i Melodifestivalen med ”Vem e' de' du vill ha”, och slutade 3:a. Gruppen gick skilda väga 2004 – men nu återförenas dem, rapporterar Expressen.

I höst ska nämligen Lotta Engberg och Elisabeth ”Bettan” Andreassen göra flera jubileumskonserter i såväl Sverige som Norge.

Se också: Lotta Engbergs stilresa genom årenBrand logo
Se också: Lotta Engbergs stilresa genom åren

– När frågan dök upp så var det bara: ”Ja!”. Ju äldre man blir desto roligare vill man ha det. Det var verkligen självklart. Hade det varit vid något annat tillfälle så hade det blivit nej, säger Lotta Engberg till Expressen.

Duon gör sin första konsert i Kungälv den 22 november och avslutar i Göteborg den 19 december.

Annons

Till Expressen säger Lotta Engberg att att Kikki Danielsson inte kommer att medverka på turnén eftersom hon har mycket med sin nya bok och skiva.

Därför gick de skilda vägar

En av anledningarna till att trion gick skilda vägar 2004 var Kikkis alkoholproblematik, något hon öppnat upp sig om i media. Kikki åkte fast för rattfylla samma år som gruppen splittrades.

Till Expressen säger ”Bettan” att hon umgås mycket med Lotta och Mikael Sandström privat i deras hem, att hon till och med har en egen badrock där.

– När Lotta och jag kommer hem från ”Bingolotto” så har Mikael lagat god fisksoppa. Då sitter vi och myser och pratar och har det jättetrevligt, säger hon.

Annons