Magnus Ugglas hemliga fru Lollo om stressen över att bli äldre

Magnus Ugglas fru Louise ’Lollo’ Uggla känner sig som 35 år i huvudet, och räds nu ålderns höst.”Det är det som är så plågsamt”, säger hon.

Foto: Lasse Allard/TT och Magnus Fond/ TT.

Magnus Ugglas fru Louise ’Lollo’ Uggla känner sig som 35 år i huvudet, och räds nu ålderns höst.
”Det är det som är så plågsamt”, säger hon.

Kungen i baren, Magnus Uggla, poddar numera med jämna mellanrum tillsammans med sin dotter Agnes i podcasten Uggla & Ugglas podcast. I ett av de nyare avsnitten fick dock hans hustru hoppa in som vikarie för honom eftersom han hade genrep inför sin monologföreställning Johnny the ****er som kommer gå på Rival under vintern.

Se också: 10 saker du inte visste om Magnus Uggla

10 saker du kanske inte visste om Magnus Uggla
2:09

Efter reklamen: 10 saker du kanske inte visste om Magnus Uggla

(2:09)

Slå på ljud

Magnus Ugglas fru Lollo om att åldras

I avsnittet berättar Louise ’Lollo’ Uggla att det snart är dags för henne att fylla jämt, och i slutet på november blir hon 60 år gammal. Att blir äldre är inget som Lollo tycker är superkul.

– Jag fyller ju jämt här snart, det får man ändå säga. Jag blir en gammal människa Agnes... Jag blir en gammal människa, säger Lollo i podden och fortsätter:

– Det är förenat med stress det också, säger hon när hon svarar upp på dottern Agnes uttalande om att det är stressigt att ställa till med kalas.

Tilde de Paula Eby om känslorna över att bli äldre

– Nu blir jag ju gammal på pappret. ”En kvinna i 60-årsåldern”. Och jag tycker ju att jag fortfarande är 35 år, och det är det som är så plågsamt. Att alltså i huvudet, mentalt och i hjärtat så har det ju inte hänt så jättemycket sedan jag var 35.

”Plötsligt har man åldrats – och då får man en chock”

Hon förklarar vidare:

– Men någonstans där är jag liksom kvar, i känslor och hjärtat. Då blir ju chocken och sorgen än mer påtaglig. För att åldrandet, det rent fysiska åldrandet, det går litegrann i skov har jag lagt märke till. Och så vänjer man sig. Men så vaknar man en morgon och har åldrats – då får man ju en chock.

Helena Bergström: Vi som syns i tv måste låta rynkorna få finnas

– Plopp säger det bara, då blir man lite ledsen ett tag. Men sedan så vänjer man sig och bara ”Ja, men det är såhär jag ser ut”. Tills det att nästa skov uppkommer, och så är det ju bara det är ju bara att hacka i sig.

Lollo gör klart att den stora sorgen handlar om att åldras fysiskt, eftersom hon ju fortfarande känner sig ung i huvudet.

– Jag kan nog fan vara på rap-fest om det krävs. Jag känner mig ju inte gammal, men jag ser ju vad jag ser! Det är förskräckligt.

11 peppande citat som får dig att omfamna din ålder

Första bilden med Magnus Uggla och frugan på flera år

Magnus Uggla, 67, och Louise ’Lollo’ Uggla, 60, gifte sig 1990, och har två gemensamma barn, 31-åriga Agnes och 25-åriga Ruben.

Trots att Magnus Uggla varit en av Sveriges största artister i decennier och Lollo jobbar som producent i reklambranschen, har de varit måna om att hålla familjen utanför rampljuset. Men nyligen uppmärksammades Uggla i samband med sin utmärkelse från kungen, och då hamnade paret på bild tillsammans.

Se också: 5 positiva saker med att bli äldre

5 positiva saker med att bli äldre
1:05

Efter reklamen: 5 positiva saker med att bli äldre

(1:05)

Slå på ljud