Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Malin Berghagen akut till sjukhus efter plötsliga kollapsen

08 jun, 2022 
Malin Berghagen akut till sjukhus – föll ihop medvetslös
Efter en vaccinspruta föll Malin Berghagen ihop två gånger och blev medvetslös.
Nu berättar hon om tiden på sjukhuset.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Häromveckan valde Måbra-profilen Malin Berghagen, 56, att ta sin ”fästing-spruta” som skyddar mot TBE. Men dagen efter hon tagit vaccinet drabbades hon av kraftiga biverkningar vilka tvingade henne att åka akut i ambulans till sjukhuset. På sin Måbra-blogg berättar Malin Berghagen mer.

”Mina vänner, i onsdags tog jag en TBE spruta. Min fjärde, så nu har jag skydd för några år framåt.”

Se också: 5 saker du vill veta om Malin BerghagenBrand logo
Se också: 5 saker du vill veta om Malin Berghagen

Malin Berghagen om bakgrunden till kollapsen

Vidare berättar hon att hon innan sprutan fått i sig ett virus ovetandes, och dagen efter drabbades hon av skyhög feber.

”Men när då TBE vaccinet kom in så släppte mina försvare fokus för att se vad fasiken det var som nu smugit sig in i kroppen. Så då smet viruset i genom bakdörren och löpte amok. Så på torsdagen drog feber igång. Min älskade Martin hade gjort samma sak och ett dygn senare var det hans tur. Skyhög feber, super trötta och enbart en konstig känsla i kroppen. Samtidigt som min arm värkte där sprutan varit så kändes huden så skör.”

Annons

”Svimmade och slog huvudet i marmorbordet”

Malin Berghagen gör även klart att hon dagen efter det trots allt kände sig helt okej, men att hon mitt i allt vardagsbestyr föll samman hela två gånger. Så illa att hon slog i huvudet i ett stenbord.

”Allt började snurra. Lyckades svimma två gånger var på den sista slog jag huvudet i ett marmorbord, en centimeter från ögat. Det blev till att åka ambulans in eftersom den super gulliga damen på 112 var orolig att det var hjärtat. Lyckligtvis var det inte det utan utmattning och vätskebrist och en liten identifikation på infektion i kropp”, skriver hon.

Malin Berghagen om tiden på sjukhuset

Efter slaget i pannan fick hon åka in, och undersöktes samt syddes med två stygn i pannan.

”Under ca fem timmar var jag uppkopplade till en monitor som läste av mina hjärtslag, fick dropp och provtagning på mina värden som visade sig vara på perfekta. Ja det blev två stygn i pannan också förstås”, berättar hon samtidigt som hon hyllar vårdpersonalen.

Annons