Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Malin Berghagen: Läkarna tyckte Lill-Babs skulle göra abort

27 nov, 2020 
AINO OXBLOD
Malin Berghagen
När Lill-Babs var gravid med dottern Malin Berghagen drabbades hon av en kraftig blödning i femte månaden – och läkarna uppmanade henne att göra abort. Nu berättar Malin Berghagen om hur händelsen före hennes födelse fortsatte påverka hennes uppväxt. – Det fanns någon slags oro över att jag bara var till låns och den oron förstår jag nu varför jag själv har haft en konstant oro över att någonting ska hända, säger Malin Berghagen i Malou efter tio.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Malin Berghagen har nyligen släppt boken Frihet – att leva sin längtan, där hon skriver om att slå sig fri från sina egna begränsningar och brister.

Allt om Malin BerghagenBrand logo
Allt om Malin Berghagen

Den 54-åriga profilen går tillbaka till händelser som utspelade sig redan innan hon föddes, men som påverkat henne under livets gång. I Malou efter tio berättar hon att mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson drabbades av en kraftig blödning när hon var gravid med Malin.

– De höll på att förlora mig när jag var fem månader i mammas mage. Det visste jag, men jag visste inte dramatiken runt det, säger Malin Berghagen i Malou efter tio.

Läkaren hade föreslagit att paret skulle göra abort, då de inte visste om blödningen hade skadat fostret – något både Lill-Babs och pappa Lasse Berghagen hade vägrat.

– Då hade mamma sagt nej och pappa kände precis likadant. Men då visste man inte heller om det skulle vara något fel på mig, så det skapades en oro där, säger hon i TV4-programmet.

Annons

Familjens oro för Malin Berghagen

Men även under hennes uppväxt fanns det en oro för henne inom familjen.

– Mormor hade någon gång sagt ”Malin är för snäll för den här världen så henne kommer vi förlora som barn”, säger Malin Berghagen i Malou efter tio.

Det var först för några år sedan som Lasse Berghagen berättade för dottern om traumat innan hennes födelse.

– Det fanns någon slags oro över att jag bara var till låns och den oron förstår jag nu varför jag själv har haft en konstant oro över att någonting ska hända.

Annons