Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Berghagens beslut för hälsan efter smärtorna

16 nov, 2022 
Malin Berghagen inger en stor dos igenkänning när hon nu öppnar upp om värk i kroppen, efter fyra graviditeter.
I ett nytt blogginlägg beskriver hon hur smärtorna hindrar henne i vardagen.
Nu har hon tagit ett stort beslut för att få bukt med besvären.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den 56-åriga skådespelaren och författaren Malin Berghagen har fött fyra barn under livet. Något som tärt på kroppen och som orsakar henne smärtor i vardagslivet i dag.

Se också: 5 saker du vill veta om Malin BerghagenBrand logo
Se också: 5 saker du vill veta om Malin Berghagen

Nu öppnar Malin, som bloggar hos MåBra, upp om ett stort beslut hon tagit för att förbättra hälsan och få bukt med värken.

”Jag måste sluta att använda klimakteriet som ursäkt till att inte träna”, skriver hon i blogginlägget.

Malin Berghagen har fyra barn från två förhållanden

Sedan år 2019 är Malin förlovad med den stora kärleken Martin Charlton. Tidigare i livet har hon haft två längre relationer med kända män, under vilka hon också fick två barn med respektive partner.

Annons

Under 1980-talet var hon tillsammans med, den nu framlidne, dansaren Dag Taylor. De fick två barn ihop Christopher Taylor och Love Taylor.

Mellan åren 1993 och 2007 var Berghagen gift med artisten Tommy Nilsson. Även de fick två barn ihop; sonen Isak Nilsson och dottern Linn Nilsson.

Malin Berghagen och kärleken Martin Charlton tillsammans med barnen Christopher Taylor och Love Taylor
Malin Berghagen och kärleken Martin Charlton tillsammans med barnen Christopher Taylor och Love Taylor, på röda mattan inför Svenska Hjältar-galan år 2019.

Berghagen bryter tystnaden om smärtorna – efter fyra graviditeter

I ett nytt inlägg på bloggen berättar profilen nu hur hennes kropp förändrats genom åren, efter fyra slitsamma graviditeter. Hon känner bland annat av värk i bäckenbenet och av ”dåliga knän”.

Annons

Hon förklarar att hon länge skjutit upp att ta tag i besvären, men att hon nu fått en nytändning efter att en av sönerna genomgått en livsförändring.

”Min son har precis gått igenom 10 veckor av total förändring i träning och kost och har enligt någon mätning han gjort på sin sömn blivit 8 år yngre i kroppen,” skriver hon.

Stora beslutet för hälsan: ”Livet är skört”

Malin bjuder på en stor dos igenkänning när det kommer till mänskligt beteende. Hon förklarar nämligen hur hon gäckats av ”livets goda” och prokrastinerat när det kommer till att utveckla en hälsosam livsstil.

”Det är ju så gott med livets njutningar också och ligga på soffan och pilla sig i naveln. Men jag har ont och det måste jag göra något åt NU”, skriver hon och fortsätter:

”Jag måste sluta att använda klimakteriet som ursäkt till att inte träna. Det är deprimerande när ens kropp inte är som den brukar men jag kan inte bara ge upp för det. Jag måste ta tag i det.”

Annons

Efter att sonen inspirerat henne gjorde Malin ett hälsotest som påvisade, svart på vitt, att hennes sätt att hantera smärtan inte är hållbart. Hon förklarar att hon nu, under tio veckor, ska fokusera på att förbättra värden så som bland annat kolesterol genom träning och kost.

Men, det är inte bara sonen som motiverat henne till förändring. Hon förklarar hur hon berörts av den ALS-sjuka ishockeylegenden Börje Salming hälsokamp och att hans historia verkligen fått henne att tänka till.

”Fasiken livet är skört och det kan gå snabbt… Lika bra att göra sitt för att hjälpa kroppen,” skriver Malin Berghagen avslutningsvis.

Annons