Malou von Sivers i allvarlig skidolycka – nu berättar hon om händelsen

Malou von Sivers.

Foto: TT

Malou von Sivers var med om en otäck olycka när hon åkte skidor i Alperna.
Nu berättar hon om händelsen för första gången.
– Jag hade änglavakt, säger programledaren.

Programledaren Malou von Sivers är tillbaka i en ny säsong av Malou efter tio. Den sista någonsin för programledarens del.

Se också: 5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"
0:49

Efter reklamen: Se också: 5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"

(0:49)

Slå på ljud

– Det här blir sista säsongen med Malou efter tio i den form det har varit och jag har fått ett erbjudande om något jag verkligen vill göra, att återuppta Malou möter, men på ett nytt sätt. Ett intervjuprogram som TV4 saknar i dag och starten blir partiledarna i höst som en del av vår valstasning på TV4, sa Malou von Sivers i samband med beskedet att programmet läggs ner.

Men nu gör hon alltså en sista säsong av Malou efter tio, och i det första avsnittet avslöjar hon nu sin allvarliga olycka som kunde slutat riktigt illa.

Malou von Sivers om olyckan – ramlade ner för stup i Alperna

Malou befann sig för ett tag sedan på en skidresa i Alperna med sin familj. Men en dag var det dimmigt ute och sikten i backarna var dålig.

Programledaren beskriver att hon tappade bort sin man mitt i backen och tog sedan fel väg. Plötsligt körde hon ner för ett stup och skadade sig rejält. Inom ett par sekunder förstod hon att benet var brutet.

– Jag har varit med om en väldigt allvarlig olycka och hade änglavakt. Det hade kunnat gå betydligt värre, jag ser ut så här nu, säger Malou i sitt program.

Hon föll uppåt 10 meter och fick hjälp av en hel patrull.

Malou efter tio lägger ner: Malou von Sivers berättar om beslutet

– Det var ett stup och jag föll ner 6–10 meter. Jag hade tur och hamnade mellan klippor i snön men kände direkt att jag hade brutit benet. Min man kom ner och stod där och sedan kom det en patrull med sex personer som lyfte upp upp mig. Sedan las jag på en släpvagn.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Drabbades av trauma efter olyckan – trodde hon skulle dö

Malou betonar vikten av hur betydelsefullt det har varit för henne att få trauma-behandling efter händelsen.

– Jag gör det också för att jag lärt mig väldigt mycket själv och vill förmedla viktig kunskap jag fått med mig. Jag har fått traumabearbetning som är helt magisk.

Malou gipsad i TV4

Malou startar sin sista säsong av programmet med att vara gipsad.

FOTO: TV4

Hon förklarar vidare att hon hade ett hemskt trauma efter, vid den otäcka händelsen så trodde programledaren att hon skulle mista livet.

– Jag hade ett fruktansvärt trauma. Jag kunde inte blunda utan att se framför mig när jag åkte ut för stupet och trodde absolut att jag skulle dö.

Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

Malou von Sivers opererades efteråt och har fortfarande svårt att röra sig.

– Jag får fortfarande absolut inte sätta ner foten, konstaterar programledaren.