Måns Zelmerlöw på tjuvjakt – backades upp av polis

Måns Zelmerlöw fick tillbaka sin telefon med hjälp av polisen
Måns Zelmerlöws mobiltelefon stals och trots polisens avrådan sökte han upp tjuven. Kort därpå fick han uppbackning av en polispatrull som återgav telefonen. ”Jag vet att det verkas som en löjlig bagatell men för mig betydde det mycket”, skriver han på sin Instagram.

Under en runda biljard med sina vänner förmodas sångaren och programledaren Måns Zelmerlöws telefon ha blivit stulen under natten, tillkännager han i ett inlägg på sin Instagram.

”Jag var helt förstörd, i ovissheten om jag sparat alla bilder på min son från telefonen eller inte”, skriver han.

Ännu ett orosmoment var att all hans dokumentation från vardagen de senaste månaderna fanns samlade på telefonen. Så Måns gjorde ett desperat försök att själv lokalisera telefonens position via appen ”Find my iPhone”. Telefonen var fortfarande påslagen och gick att spåra till ett parkeringshus strax utanför Stockholm.

Avråddes av polisen, åkte dit ändå

”Jag ringde polisen och berättade att jag tänkte åka dit, de avrådde mig. Jag satte mig i taxin ändå och ringde dem igen, denna gång bad jag om uppbackning och då var svaret ja”.

Måns säger sig sedan ha mött tjuven utanför ett lägenhetskomplex och bett om att få tillbaka sin telefon. Mannen sprang sin väg, men hann inte långt innan han blev stoppad av en polispatrull med hund. Senare hittades telefonen, slängd i ett närliggande buskage och polisen tog reda på mannens personuppgifter.

”Jag är så tacksam. De ville inte visa sina ansikten på bilden för undvika att bli trakasserade privat. Fruktansvärt. Men återigen är jag otroligt tacksam för allt ni gjorde i kväll. Jag vet att det verka som en löjlig bagatell men för mig betydde det mycket”.

Måns Zelmerlöws karriär

Måns är minst sagt bekant med rampljuset sedan tidigare efter sin femteplats i TV4:s ”Idol” 2005, vinsten i TV4:s ”Let’s Dance” året därpå, han vann svenska folkets hjärtan som programledare i ”Allsång på Skansen” 2011-2013 och han vann både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest 2015 med låten ”Heroes”.

Den senaste tiden har han ägnat mest uppmärksamhet åt sin son, Albert, som han fick tillsammans med sin fästmö Ciara den 25 maj tidigare i år.