Maria Montazami börjar blogga på allas.se

Maria Montazami är allas.se:s nya stjärnbloggare – hurra för det! Nu kan vi se fram emot en ny era i Marias liv – där kärleken och lyxiga dejtkvällar står i fokus. Och så har hon en ny mopsigare sida vi kommer att få lära känna!

Det är en ny spännande era i Maria Montazamis liv som vi kommer att få följa på hennes sprillans nya blogg på allas.se. De fyra barnen är utflugna från den tjusiga villan i Laguna Niguel och hela Sveriges älsklings-Hollywoodfru och maken Kamran kan ägna sig helhjärtat åt lyxiga dejtkvällar och långa samtal. Hon är själv förvånad över att en relation kan fördjupas så efter 32 år, berättar hon för allas.se.

Min och Kamrans relation har blivit djupare

­– Jag visste inte att det kan förändras såhär, man tänker att det har blivit monotont, man vaknar, går upp säger ”I love you”, ”good night”.… Nu har vår relation verkligen gått till en ny level, den har blivit djupare och mer respektfull. Vi  tar oss tid att förstå och lyssna på den andra och det är inte viktigt att alltid ha rätt. Vi har ett jättefint förhållande, jag är så stolt över att vi har fortsatt efter alla år tillsammans.

”Det ska bli jättekul”

Marias lyxiga dejtkvällar och inredningsprojekt i huset är bara lite av det hon kommer att skriva om på sin blogg på allas.se.

– Det ska bli väldigt roligt, jättekul att börja blogga på allas.se, säger hon entusiastiskt.

Maria Montazami i sitt hem.

På bloggen kommer Maria att dela med sig av sina inredningstips. Magnus Sundholm/TT.

Vardagsliv med guldkant är Marias bästa gren. Och hon trivs bäst när hon vara hemma och pyssla i huset och trädgården.

– Familj och vardagslivet här i soliga Kalifornien är det jag vill dela med mig av. Jag älskar att shoppa, jag älskar att dekorera. Jag vill visa upp hur jag har gjort men inte så att folk tror att man skryter, liksom titta vad jag har köpt. Det är ju en fin linje. Men hittills tror jag att mina läsare tycker att det är okej.

Champagnen flödar

Maria brukar ofta arrangera bloggträffar där hon möter sina läsare.

– Många av mina följare har blivit mina vänner, det är jättekul.

”Jag är 180 centimeter lång och har storlek 42 i fötter, jag känner mig lite awkward ibland, men det är så jag är skapad, that’s life!”, säger Maria.

Nu när barnen är utflugna finns det mycket tid för egentid – och på helgerna brukar Maria unna sig lite extra lyx.

Vad gör du helst en ledig lördag?

– Åh, jag gör en kaffe på morgonen, jag älskar att gå ut i trädgården och noppa mina pelargoner, det är så roligt. Jag sopar och gödslar och sen brukar jag avsluta med manikyr och pedikyr. Sen klär jag upp mig och jag och Kamran har datenight. Jag älskar lördagar! På söndagar är Kamran ledig och då packar vi  och åker ner till båten, det är som semester. Då tar vi ett glas champagne och träffar våra vänner och cruisar.

Mycket champagne blir det också i nästa säsong av Svenska Hollywoodfruar, avslöjar Maria.

– Jag har haft ett glas champagne i handen nästan hela tiden, haha. Och visat vad lyxigt och lätt det är att vara en hemmafru och leva såhär.

Hon har också tagit ut svängarna med och sagt intima saker som hon aldrig annars pratat om.

De kommer se en Maria som svär och knäpper en öl med sin son

– Det har varit väldigt kul att jag har vågat mer, och öppnat mig lite mer, förklarar hon och fortsätter:

– Jag vet inte vad folk säger när de ser en Maria som svär och sitter och knäpper en öl med sin son och hans roomie. Ja, jag mopsar upp mig lite, och sätter ner min fot. Många tänker ”är Maria sådär snäll”? Ja, jag är en jättesnäll person, men jag kan snabbt ändra mig om jag blir lurad eller är tillsammans med en person som är självisk.

Viktigt med ärlighet

För Maria är ärlighet a och o.

Själv har hon glatt erkänt för hela svenska folket att hon som tonåring en gång snodde en tandborste och snällt fick följa med till farbror polisen.

Jag och Kamran är öppna böcker för varandra

Inte heller hon och Kamran kan ha hemligheter för varandra.

– Jag och Kamran är öppna böcker för varandra, och vi är ännu kärare i varandra än nånsin, säger hon.

Hela familjen Montazami samlad vid poolen

Hela familjen Montazami samlad vid poolen. ”Barnen kommer fortfarande ofta hem och hälsar på”, säger Maria. Foto: Privat

Att ha en stor familj och hålla ihop den och att skratta mycket är något som Maria alltid drömt om och kämpat för.

– Jag tackar gud varje dag för min lilla familj. Jag önskade mig den där Lilla huset på prärien-familjen och det har jag fått, fast vi är en modern version. Och om jag inte minns fel så är den lilla sonen Albert ganska busig, skrattar Maria och syftar på sin son Nicholas.

Drömde om att bli förmögen

Innan Maria Montazami träffade sitt livs kärlek Kamran, levde hon ett helt vanligt ungdomsliv med pojkvän och kompisar hemma i Sverige. Hon gjorde allt för att tjäna sina egna pengar, plockade jordgubbar, arbetade i bingohall och serverade på restaurang.

Efter att ha avslutat treårig ekonomisk linje gjorde Maria som så många andra den klassiska tågluffarresan genom Europa. Men det var det stora landet i väster som lockade mest‚ att få komma till USA och bli rik var hennes stora dröm.

Maria Montazami fick sin dröm uppfylld till sist. Foto: TV3/Thomas Engström

Hon berättar om hur hon vandrade i väg i tankarna när hon var hemma hos sin mormor och bläddrade i alla tidningar som hon prenumererade på.

– Jag såg alla de här Hollywodstjärnorna och tänkte ”wow vilket liv”. Vi älskar ju kungafamiljen också, och jag ville så gärna ha en familj. Jag ville ha en familj där man skrattar och har roligt och där man känner sig trygg. Jag har varit så envis med att skapa det, det är jätteviktigt. Och att inte behöva oroa sig för pengar.

Jag var ensam och jättefattig

En dag lämnade Maria en lapp på bordet hemma där det stod ”Jag åker till USA för jag ska bli rik”.

– Det var allt jag ville, säger hon.

Träffade Kamran på restaurang

Till en början jobbade hon som så många andra svenska tjejer som aupair i en familj. När hon slutade med det var hon dock allt annat än rik.

– Jag var ensam och jättefattig, jag hade 50 cent på fickan och jättehåriga ben, för jag hade ingen rakhyvel. Det enda jag ägde var en smutsig duffelväska. Jag tänkte ”antingen stannar jag eller så åker jag hem”. Men jag valde att stanna och jag är jätteglad för att jag tog det beslutet.

Strax därefter mötte hon nämligen sin älskade Kamran på restaurangen där hon jobbade.

Vad är det viktigaste du lärt dig av Kamran?

– Det är att vara omtänksam och ärlig och att lyssna innan man hoppar till beslut. Kamran har lärt mig väldigt mycket om mig själv, att acceptera den man är. Han har varit en god man, han skryter inte och går kaxar sig. Han är givmild.

Och Maria är gladare än nånsin över att blev just tillsammans med honom som hon skapade precis det liv hon drömde om när hon satt och bläddrade i sin mormors skvallertidningar.

– Det är en fantastisk känsla. Jag vaknar upp varje dag och är glad, säger hon.

Nyfikna på Marias blogg? Här kan ni läsa den!

Maria Montazami med döttrarna Hanna och Sara.

Maria Montazami har bland annat gett ut ett eget vin och en klädkollektion tillsammans med Hanna och Sara. Foto: Stella Pictures

5 snabba frågor till Maria Montazami…

Senast lästa bok?

– Åh, jag läser A place for us av Fatima Farheen Mircza. Den är väldigt intressant och handlar om en indisk, muslimsk familj som bor i Amerika. Jag diskuterar den med Kamran.

Vad hade du för betyg när du tog studenten?

­– Jag hade nog mest treor, men jag hade 1:a i engelska. Jag är ledsen att jag inte tog skolan på allvar, vilken loser!, säger hon.

Vem ser du upp till?

– De som inte syns, som hjälper till gratis på sjukhus eller åker till u-länder och hjälper människor, läkare som arbetar gratis – de är alla mina idoler. De inspirerar mig till att bli en bättre människa.

Om du fick vara Kamran för en dag vad skulle du göra då?

– Åh, då skulle jag ta en dag ledigt. När vi vakande i morse sa jag ”jag känner din stress”. Kamran är så otroligt detaljerad, det tar mycket av hans tid. Och Kamran säger alltid allting tre gånger, jag skulle lära honom att säga saker bara en gång, det skulle spara honom mycket tid, haha.

Vad skulle du vilja äta som din sista måltid?

– Antingen en svensk capricciosa med extra champinjoner, eller spaghetti bolognese.

Vem är Maria Montazami?

Ålder: 53.

Gör: Ny bloggare på allas.se. En av deltagarna i TV3-programmet Svenska Hollywoodfruar, dekoratör, entreprenör.

Familj: Maken Kamran och barnen Sara, 28, Hanna, 25, Emma, 22, Nicholas, 20.

Bor: I en villa i Laguna Niguel, utanför Los Angeles i Kalifornien.

Bakgrund: Född och uppvuxen i Sverige, främst i Ängelholm och Västerås. Flyttade till USA som ung och jobbade som aupair. I dag är hon gift med amerikanen Kamran och är kändis hemma i Sverige. Bland annat har hon gett ut ett eget vin, designat kläd- och väskkollektioner samt designat en porslinsservis.

Foto: TT