Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Marie och Gustav Mandelmann om lyckan över barnbarnet

13 apr, 2021 
Elin Jonsson
Gustav och Marie Mandelmann sitter och ler när de tänker på hur glada de är över sitt barnbarn.
Dottern Tora blev mamma i december 2019, och nu öppnar makarna Marie och Gustav Mandelmann upp om lyckan över sitt lilla barnbarn – och avslöjar sommarens busiga planer!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

De folkkära jordbruks- och tv-profilerna Gustav och Marie Mandelmanns TV4-program Mandelmanns gård har i regel snudd på en miljon tittare. Så de äkta makarna är minst sagt populära. Paret träffades när de var unga och studerade på samma konstskola, och för Gustav var det kärlek vid första ögonkastet.

Familjen MandelmannBrand logo
Familjen Mandelmann

Marie Mandelmanns lycka över barnbarnet

Nu har paret levt ett långt liv tillsammans och sedan 1996 driver de sitt ekologiska jordbruk med trädgårdar på sin gård Djupadal. Tillsammans har de även de vuxna barnen Aaron, 32, Tora, 30, Disa, 27, Joel, 20. Och i december 2019 blev Gustav och Marie morföräldrar för första gången. Dottern Tora gav liv åt en liten flicka, och barnet ger såklart lycka åt mormor och morfar.

Annons

– Det är fantastiskt. Allt har gått bra och det blev en liten flicka som är jättegullig. Men hon kom lite för tidigt, egentligen skulle det ha blivit först i januari, berättade Marie Mandelmann till Aftonbladet strax efter barnbarnets födsel.

Makarna Mandelmann har hållit sig hemma

Under pandemin fick man hålla gården stängd, och det var första sommaren på över 25 år som det inträffat. Men TV4 och makarna Mandelmann valde ändå att spela in ännu en säsong av Mandelmanns gård – under corona-säkrade omständigheter såklart. Utöver inspelningsteamet har Gustav och Marie nästan bara umgåtts med sina barn och sitt kära barnbarn, med någon avstickare till vännen Karl Fredrik på Österlen.

Gustav Mandelmann om barnbarnet: Kom så plötsligt!

I sommar planerar Marie Mandelmann att umgås mycket med familjen och hon har planerat in en hel del hyss för henne och lilla barnbarnet, som hon älskar så.

– Man smälter. När barnbarnet ser en blir hon jätteglad och säger mormor. Med henne ska jag hitta på bus hela sommaren, säger Marie Mandelmann i Hälsoliv.

Annons

Även Gustav Mandelmann går i taket av lycka över barnbarnet, att det plötsligt klampar omkring små bebisfötter på gården gör honom varm i hela själen.

– Det kom så plötsligt och syntes inte så mycket på vår dotter Tora. Vi blev lyckliga. Barn bär livet. Det var tyst och fanns inga småbarn på gården längre. Nu hör vi glädje på dagen och småskrik framåt kvällskvisten. Det är kul att se hur mitt eget barn är med sitt barn. Jag är otroligt glad över att vår svärson vill vara nära sitt barn. Att de tar en paus i sina liv, säger Gustav Mandelmann i samma intervju.

Annons