Matglada katten Carrot gör succé med episka kylskåpsbilden

Katten Carrot försöker sticka in ena frambenet i kylskåpet.

Foto: Boredpanda

Den orange och otroligt matglada katten Carrot gör succé på internet. Orsaken är kattens minst sagt speciella teknik för att försöka komma åt mat ur ägarnas kylskåp.

Att vi behöver muntras upp i dystra coronatider blir allt tydligare ju längre tiden går. Därför är det kanske inte så konstigt att vi just nu mer än gärna kastar oss över gulliga bilder och klipp på djur. Och en som har blivit viral den senaste tiden är katten Carrot.

Katten Carrot.

Katten Carrot. Foto: Boredpanda

Det är en bild från Carrots ägares kylskåp som nu cirkulerar flitigt på internet. Kylskåpsdörren står öppen och där inne sitter en lapp uppsatt. Texten lyder "Check for cat arm b4 closing", vilket betyder ungefär "Se upp för kattarm innan du stänger". Tittar man noga ser man också hur Carrot har sträckt in sin ena framtass mellan kylskåpet och dörren, precis som om han gärna vill norpa åt sig någon godbit där inne han med.

Katten Carrot hittades vid en bensinstation

Hon kallades ”världens värsta katt” – nu har hon fått ett nytt hem

Humorsajten Boredpanda beslutade sig för att ta reda på mera om den nu berömda katten – och det visar sig att Carrot är en stor personlighet med en dyster start i livet.

Ägarna berättar att Carrot hittades intill en bensinstation och att han sedan fördes till ett djursjukhus. Efter att ha bott en vända i ett annat fosterhem kom han tillbaka till sjukhuset för att till sist hamna hos sina nuvarande ägare, bara tolv veckor gammal.

"Det var kärlek vid första ögonkastet och vi klickade direkt. Han är både vår första katt och vår bästa vän, och vi känner oss så lyckliga som hittade honom", säger ägaren till Boredpanda.

Carrot älskar mat

Det visade sig snart att Carrot är en mycket energisk katt som älskar att leka – och äta. Ägaren kallar honom för "matfixerad" och berättar att Carrot tror att det är en lek när hans ägare öppnar kylskåpsdörren. Han sticker in framtassen och försöker få tag på sin ägares hand där inne i kylen.

"Nej, han har aldrig blivit skadad av det här (vilket många på internet verkar tro) och som tur är är vi bara två personer i hushållet. Vi är väldigt försiktiga och vi vet när han gör det. Skylten sattes upp som en påminnelse. Fotot var inte riggat, vi tänkte inte ens på att ta bilden förrän vi såg honom göra det med skylten och skrattade åt hur perfekt det var. Om det hade varit riggat skulle vi ha städat ur kylen, haha", skriver ägaren till Boredpanda.

Om man vill se mer av katten Carrot, kan man följa honom på Instagram här.

Här är de populäraste hundarna på Instagram

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: