Meghan Markle och prins Harry har fått en son

Babylycka i brittiska kungahuset! Nu har Meghan Markle och prins Harry fått sitt första barn.

Meghan Markle har fött sitt och maken prins Harrys första barn, rapporterar det brittiska hovet. Barnet föddes under den tidiga måndagsmorgonen och det blev en liten pojke på 3,2 kilo.

Vi är glada att berätta att Hertigen och hertiginnan av Sussex har välkomnat sitt förstfödda barn under den tidiga morgonen den 6 maj , skriver det brittiska hovet på de nyblivna föräldrarnas nystartade Instagramkonto @sussexroyal.

Meghan Markle har fött en son

Både mamma Meghan och den nyfödde pojken uppges må bra. Paret passar även på att tacka allmänheten för att de delat förväntan och stöttat dem under denna speciella tid i livet. Hovet meddelar också att mer information kommer inom ett par dagar.

Under påsken stannade Meghan Markle hemma från det traditionella påskfirandet i St. George’s Chapel, vilket föranledde spekulationer kring att förlossningen var i antågande – eller kanske redan hade inträffat. Paret hade nämligen gått ut med att de inte skulle offentliggöra barnets födelse förrän de haft tid att fira privat. Under påskhelgen anlände också barnets mormor, Meghan Markles mamma Doria Ragland, med flyg från Los Angeles för att finnas vid sin dotters sida och möta sitt barnbarn.

Meghan markle gravidstil

Meghan Markle har blivit mamma.

Det var i oktober i fjol, under en resa till Australien, som prinsparet gick ut med att de väntade sitt första barn, bara fem månader efter sitt bröllop i maj.

“Hertigparet av Sussex är väldigt glada över att meddela att hertiginnan väntar en baby beräknad till våren 2019”, skrev Kensington Palace då på Twitter.

I februari höll Meghan en babyshower i New York för de närmaste vännerna, inklusive Serena Williams och Amal Clooney. Då flera av gästerna anlände med presentpåsar i blå nyanser såg många det som en indikation på att Harry och Meghan väntade en pojke. Själva har paret hela tiden hävdat att de inte tagit reda på barnets kön i förväg.

Namnspekulationerna har tippat på bäst odds för namnen Diana och Arthur.

Av Malin Karlberg/Femina

Foto: Instagram