Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Mia Parnevik om klimakteriet: ”Ville inte leva längre”

09 feb, 2022 
Saga Pettersson
Mia Parnevik
I Renées brygga berättar Mia Parnevik nu om den svåra tiden då hon opererade bort sin livmoder och hamnade i klimakteriet.
– Jag hade ingen livslust, berättar tv-profilen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigtBrand logo
5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigt

Mia Parnevik känner vi igen som den sprudlande glada fyrabarnsmamman på tv efter att hon synts i familjens tv-serie Parneviks. Efter sin medverkan i programmets fyra säsonger har hon fortsatt dela med sig av sin sprudlande energi i sina sociala kanaler.

Mia Parnevik om när hon hamnade i klimakteriet

Nu syns Mia Parnevik i tv igen. Den här gången är hon en av gästerna i den pågående säsongen av Renées brygga på TV4. I programmet undrar Renée Nyberg om Mia någon gång haft en svacka, varpå hon svarar ”ja, gud ja”.

– Jag var i klimakteriet, och det slog mig liksom med storm. För jag opererade mig och var tvungen att ta bort allting (livmodern reds. anm.). Då kom jag in i klimakteriet på två dagar, och det var det värsta jag varit med om, berättar Mia.

Jesper Parnevik och Mia Parnevik.

– Jesper förstod ingenting, var tog min glada hustru vägen? Jag gick ju ner i ett svart svart mörker. Jag kände inte igen mig själv och jag blev en helt annan människa, säger hon och berättar att hon kan börja gråta bara hon pratar om det.

Annons

Mia Parnevik berättar hur hon mådde under den svåra tiden, och att familjen fick utstå mycket.

– Jag hade ingen livslust, mådde skit. Kunde gå på tre sekunder från noll till hundra, värst var jag mot familjen. Dom fick ta all skit.

”Då ville jag inte leva”

Hon förklarar att det var svårast för maken Jesper som hon levt ihop med i 35 år, eftersom att hon är honom närmst. Men trots att Mia var långt ifrån sitt bästa jag så var hans stöd till Mia enormt.

– Han sa ´du kan skrika hur mycket du vill, du kan hata på mig hur mycket du vill, du kan göra vad som helst, men jag kommer att stå här´, säger Mia i programmet.

Mia Parnevik med sina fyra barn Peg, Penny, Phoenix och Philippa.
Mia Parnevik med sina fyra barn Peg, Penny, Phoenix och Philippa.

Renée undrar hur det var när det var som värst, och Mia svarar:

– Då ville jag inte leva, så var det. Och jag skäms över att säga det, säger hon och tillägger:

– Man har så mycket att leva för. Fyra fantastiska barn, en man som älskar en, hur mycket vänner som helst och vi lever ett fantastiskt liv.

Det tog över ett år för Mia att hitta tillbaka till sig själv och må bra igen.

– Jag hade ett skyddsnät som hjälpte mig att hitta dit.

Foto: TT

Annons